Nieuwjaarsreceptie te Stabroek

Zondagmorgen 12 januari hield de gemeente Stabroek  haar nieuwjaarsreceptie op het voorplein van het gemeentehuis. De start verliep in een druilerige motregen maar die is gelukkig niet blijven duren, zodat er toch voldoende gezellige sfeer heerste op het plein.
Vanop de pui van het gemeentehuis las burgemeester Rik Frans zijn “Nieuwjaarsbrief”.
Met een dankwoordje voor alle medewerkers aan dit evenement, en met een “gelukkig nieuwjaar” voor alle aanwezigen.
Rik Frans prees de leden van de verschillende adviesraden voor hun inzet en hun betrokkenheid. Om vervolgens een opsomming te geven van de bezige en geplande projecten in de gemeente: de heraanleg van de as Dorpsstraat/Laageind. De werken aan de Platanenlaan in Hoevenen die naar hun einde lopen, het nieuwe sportcomplex in aanbouw bij KSK Nieuw Stabroek. In Hoevenen is de huizenbouw aan het project Schoem begonnen. Ook de werken aan het interieur van het OCMW-gebouw lopen naar hun einde.
Dit jaar 2020 start ook de uitbreiding van De Rekke met kleuterklassen en turnhal. Ook aan het Ravenhof en aan het kerkje Attenhoven zal worden gewerkt. En tenslotte is er nog het bos achter de Molenweg in Hoevenen: daar wordt deze maand januari al gewied en geplant omwille van de toegankelijkheid.
De burgemeester kondigde zeer fier aan dat er de laatste drie jaar 281 bewoners zijn bijgekomen, wat het inwonertal nu op 18.767 brengt. Rik Frans wou nog een laatste boodschap meegeven aan zijn inwoners: kies in dit jaar van de verbinding voor een warme samenleving zonder roddel en achterklap en zonder negativisme.
Voorwaar een goed voornemen voor dit nieuwe jaar, en daarop hebben we allen samen het glas geheven. Om daarna misschien nog een tweede te gaan halen, of om te gaan aanschuiven aan de kraampjes voor een puntzakje friet of voor poffertjes.  Als u er niet bij was: ook voor u een voorspoedig en gezond 2020!
LW

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *