Nieuwjaarsreceptie Sp.a Stabroek


Op vrijdag 5 januari hield Sp.a afdeling Stabroek haar nieuwjaarsreceptie in lokaal Witven in Hoevenen.  Kim Dorikens verwelkomde de aanwezigen waaronder Tom Meeus (voorzitter sp.a Antwerpen) en Inga Verhaert, gedeputeerde provincie Antwerpen.
In haar toespraak verwees Kim naar wat de sp.a ploeg in het verleden voor Stabroek heeft betekend voor de gewone werkende mensen en wat zij ook in de toekomst zullen doen.
Sp.a wil aangename gezellige woonkernen met behoud van open ruimtes en groen. “Wij vinden het project Begijnhof een gemiste kans, de gemeente had hier veel meer zijn stempel op kunnen drukken door er bij voorbeeld wel iets voor doelgroepen aan te koppelen of door er bij voorbeeld een kinderdagverblijf of zo in onder te brengen”, zegt Dorikens. “Het beleid in Stabroek is nu hoofdzakelijk gericht op wegenwerken, Hoogeind, Krekelberg, Lepelstraat, Veldstraat. Betere wegen dus maar we staan stil in onze dorpskernen. We stellen ons dan ook grote vragen bij de impact van het Haventracé op onze kernen en blijven erop aandringen om onze mobiliteitssituatie op de hogere echelons aan te klagen en te verdedigen. Het afstel/uitstel van de NX moeten we dan maar zien als een nieuwe kans om het beter te doen. Sp.a dringt er op aan om Stabroek meer verkeersveilig te maken. Minder vrachtwagens door uitbreiding van het rekeningrijden naar de gewestwegen door onze gemeente.Het aanstellen  van een verkeersdeskundige die de afstelling van de verkeerslichten kan bestuderen. Sp.a wil een verbeterde en veiligere verkeersafwikkeling aan de Picolosite. Graag veilige fietspaden en een veilige omgeving aan de scholen en een fietsverbinding met de haven…
Ideeën over verkeersveiligheid en mobiliteit  kunnen worden gemeld op de website: Veiligverkeerstabroek.be.
Gastspreker Tom Meeus, voorzitter sp.a Antwerpen wil samen met GROEN een goede uitslag in Antwerpen, waar het spel hard gespeeld wordt, neerzetten. Inga Verhaert verwees naar de strijdbaarheid van de partij en wees op de nationalistische regering wel gelijke vrouwenrechten predikt, maar o.a. niets doet aan de ongelijkheid die nog steeds aanwezig is op de werkvloer qua verloning.
Kim Dorikens neemt de sp.a-ploeg op sleeptouw naar de verkiezingen op 14 oktober en dit samen in kartel met GROEN. Sp.a zal de lijsttrekker en lijstduwer leveren en de rest van de plaatsen zijn verdeeld over de twee, dit betekent 13 plaatsen voor Sp.a en 12 voor GROEN.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *