Nieuwjaarsconcert met An De Ridder en Mike Smeulders


Zoals het hoort voor een goed nieuwjaarsconcert staat ook in 2018 weer veel fraais uit de wereld van opera en operette op het programma. Het grote gebaar, passionele gevoelens, intimiteit, aanstekelijke vrolijkheid én virtuositeit zullen het concert zijn typisch karakter geven. Beroemdheden als Georges Bizet, Jules Massenet, Jacques Offenbach en andere componisten uit de Franse grand opéra: An De Ridder, onze Kalmthoutse sopraan en bezielster van het jaarlijkse nieuwjaarsconcert, aarzelt niet om de grote namen te programmeren en die af te wisselen met muzikale schoonheid uit o.a. Italië en Spanje en met uitstapjes naar de wereld van de operette.
Het zal geen verrassing zijn dat An De Ridder niet alleen komt, maar naar eigen zeggen zoals steeds “fantastische collega’s” meebrengt: een mezzosopraan en een tenor die optredens op internationale podia in hun agenda hebben staan en de Zuid-Afrikaanse pianiste Jeanne-Minette Cilliers-Richards die er ook in 2017 bij was. Zij begon als driejarige met pianospelen en reeg nadien de prijzen aan mekaar. Critici gaven haar de titel “dichteres op piano”. Een geweldige medespeelster voor de zangers.
Mike Smeulders, net als An geboren en getogen Kalmthoutenaar, krijgt als multi-getalenteerd musicus met zijn accordeon en met zijn rijke muzikaliteit opnieuw een bijzondere plaats in het geheel, zowel als solist als in boeiend samenspel met zang en piano.et
Het nieuwjaarsconcert op zondag 28 januari 2018 met An De Ridder en Mike Smeulders heeft plaats in Mimuze, Brasschaatsteenweg 268 te Kalmthout. Aanvang  van 14:30 tot 17 uur.
Kaarten kosten 16 euro en bestel je via www.kalmthout.be/tickets of bij de cultuurdienst (Chalet achter het gemeentehuis) of Bib Kalmthout.
Info:  cultuur@kalmthout.be, 03 620 22 67

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *