Nieuwe wooneenheden in Het Bunder


Het gemeentebestuur van Brasschaat realiseerde samen met huisvestingsmaatschappij De Voorkempen 16 nieuwe woningen in Het Bunder. Samen met de bouw van deze woningen voerde de gemeente ook wegenwerken uit. Deze site werd op 19 juni officieel geopend.
Er zijn 16 woningen gebouwd met 3 slaapkamers waarvan 6 koopwoningen en 10 huurwoningen. Architectenbureau Hatrik uit Mechelen ontwierp de gebouwen, aannemer Sogiaf uit Kontich voerde de bouwwerkzaamheden uit. In samenwerking met het gemeentebestuur werd ook de omgevingsaanleg uitgevoerd. Zo werd er een speelbrug aangelegd, wadi’s (kleine bufferbekkens om water traag in de bodem te laten infiltreren), zitbanken werden geplaatst en de toegangsweg werd aangelegd.
In 2009 werd aan steden en gemeenten een streefcijfer opgelegd binnen het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen om tegen 2025 x-aantal sociale woningen te realiseren. Voor Brasschaat ging het om 295 sociale huurwoningen. In 2010 werd beslist om dan 119 sociale koopwoningen en 10 sociale kavels te realiseren. Met bouwproject Het Bunder hebben we daarvan weeral een stuk gerealiseerd

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *