Nieuwe parking in Putte officieel geopend



De nieuwe parking in Putte werd op vrijdag 22 juni officieel geopend. De nieuwe parking heeft een inrit aan de Ertbrandstraat en een uitrit aan het Vincent Mercierplein aan de Sint Dyonisiuskerk te Putte.
De parking telt 45 parkeerplaatsen, waaronder eentje voor andersvaliden, en werd aangelegd in waterdoorlatende tegels. Daarnaast werden de twee parkeervakken voor gehandicapten aan het Vincent Mercierplein heraangelegd. 
Koen Helsen, schepen van openbare werken Kapellen,  verwelkomde de talrijke aanwezigen op het stukje publieke ruimte dat de kern van Putte aangenamer maakt. “De parking komt er op specifieke vraag van de middenstand. De aankoop van de gronden Gijsen en de oude woning vergde een lange procedure wat voor vertraging van het project zorgde”, aldus Helsen. “De aannemer ATF heeft ervoor gezorgd dat zonder veel overlast  de grond afgevoerd werd en op korte periode deze parking aanlegde. Rondom de parking werd een groene buffer aangelegd met aanplanting van struiken en een 10-tal nieuwe bomen. De verlichting gebeurt met zuinige led-lampen. Het kostenplaatje voor de aanleg van de parking bedraagt 280.000 euro”.
Na de sloop van de oude leegstaande woning, langsheen de Ertbrandstraat en palend aan de nieuwe parking komt een woonproject van De Ideale Woning.
Na het traditioneel doorknippen van het lint, werd de parking ingezongen door plaatselijke ster Ingrii die op haar beurt het gemeentebestuur van Kapellen bedankt voor de steun die zij de middenstanders bieden met de aanleg van deze parking.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *