Nieuwe GO! freinetschool WonderWereld

ESSEN – De nieuwe Freinetschool WonderWereld is een samensmelting van GO! basisschool Erasmus, GO! freinetschool Cocon en de eerste graad van het GO! Erasmusatheneum Essen. Op 1 september begonnen er meer dan 130 leerlingen in een groene omkadering aan het nieuwe schooljaar.
De nieuwe school bestaat uit een kleuterschool, een lagere school en de eerste graad van het secundair onderwijs, zowel een A-stroom als B-stroom.
“Al vanaf de kleuterschool zullen de kinderen al doende en proefondervindelijk leren, experimenteren en zo inzichten verwerven en mogelijkheden ontdekken. Bovendien wordt de eerste belangrijke studiekeuze uitgesteld tot na de eerste graad van het secundair. En dat is de hele opzet van de hervormde eerste graad secundair onderwijs”, zegt campusdirecteur Martine Smets. Ondanks corona slaagde de school er in om op de eerste dag toch een feestelijk moment in te lassen met (groot)ouders die van op veilige afstand konden meegenieten.

Aangepaste infrastructuur
De klaslokalen van de lagere school werden tijdens de voorbije maanden verbouwd tot grote flexibele ruimtes en ingericht om met verschillende groepen te kunnen werken, te kunnen inzetten op co-teaching en een gedifferentieerde aanpak te kunnen realiseren. Nog meer infrastructurele werken op de campus zijn gepland, waaronder de aanleg van een natuurlijke, groene speeltuin.

De school wordt geleid door Martine Smets als campusdirecteur en Hans De Schepper als pedagogisch directeur.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *