Nieuwe EVENTS-Groep van Chiro Kristal komt met nieuw concept: Jubilée Julienne


STABROEK – Al meer dan tien jaar organiseert EVENTS van Chiro Kristal activiteiten en evenementen om geld in te zamelen voor het onderhoud van hun chirolokaal. Denk maar aan de kerstmarkt of de Restaurantdag. Nu Chiro Kristal een nieuwe vzw heeft, is er ook een nieuwe EVENTS en een nieuw evenement: Jubilée Julienne.
De Restaurantdag of de grote witte tent op de kerstmarkt, het waren een paar bekende evenementen van EVENTS van Chiro Kristal. De laatste restaurantdag dateert al van 2018, sindsdien is er een nieuwe EVENTS die het roer overneemt. Na een paar kleinere evenementen en twee jaar corona, is het op zaterdag 26 maart eindelijk tijd voor een grootschaliger concept: Jubilée Julienne.

“Door corona heeft onze werking even stilgelegen, sommige activiteiten werden tot in de puntjes voorbereid, maar moesten we uiteindelijk annuleren. Maar we zijn blij dat we er nu met Jubilée Julienne kunnen invliegen”, begint mede-organisator, Hannes Havermaet. “Met dit concept willen we jaarlijks een lekkere maaltijd, een goed glas en een gezellig dansfeest achteraf voorzien. Dat past perfect binnen de werking van EVENTS.”
Jubilée Julienne wordt zo eigenlijk de nieuwe restaurantdag van Chiro Kristal. “De naam verwijst naar Julienne Decantere, de eerste groepsleidster van de meisjeschiro in Stabroek. We hebben die naam gevonden naar aanleiding van ons 85-jarig bestaan. Met de knipoog naar Julienne doen we de historiek van onze vereniging alle eer aan.”
Voor de eerste editie van de Jubilée zijn er bijna honderd deelnemers die een leuke avond mogen verwachten. “We hopen er eindelijk terug een lap op te geven en de mensen een gezellige avond te bezorgen. Bekijk het als een jubileum voor een koppel dat 85 jaar getrouwd is, maar dan voor de geschiedenis van Chiro Kristal.” Met lekker eten en drinken. “We brengen een viergangenmenu met aangepaste wijnen. Onze Jubilée Juliennesoep zal er elk jaar bij zijn. En we hopen dat het dansfeest één absoluut hoogtepunt wordt.”
En bij Jubilée Julienne alleen blijft het niet. “In het najaar zijn we terug. Hoe of wat ligt nog niet vast, eerst willen van Jubilée Julienne iets moois maken voor onze Chiro en de mensen van Stabroek.”

(Joppe De Hert)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.