Nieuwe ambassadeur Antwerps Havenbedrijf

Zopas werd een nieuwe havenambassadeur benoemd bij het Antwerps Havenbedrijf. Het gaat om Chris Hoornaert (Kortrijk, 1963) die onder de directe verantwoordelijkheid valt van gedelegeerd bestuurder Kapellenaar Eddy Bruyninckx. Hij zal de diplomatieke de internationale belangen van de Antwerpse haven verdedigen, meer in het bijzonder inzake dossiers van strategisch belang. Voorbeelden zijn de IJzeren Rijn en het Scheldebeheer en -beleid. Daarnaast zal hij een protocollaire rol vervullen bij de ontvangst van delegaties en de haven vertegenwoordigen tijdens bezoeken in binnen- en buitenland. (sdl)

Chris Hoornaert, Licentiaat in de Politieke Wetenschappen, is een carrièrediplomaat in dienst van de FOD Buitenlandse Zaken sinds 1988. Hij was eerder tewerkgesteld op Belgische ambassades in Boekarest, Londen en de Permanente Vertegenwoordiging bij de Europese Unie. Tussen 2004 en 2007 was hij diplomatiek adviseur van de Eerste Minister, waarna hij tot deze zomer in Parijs de Belgische delegatie bij de OESO als Permanent Vertegenwoordiger leidde.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder