Nieuwbouw Gitok eerste graad ingehuldigd

Met een druk op de rode knop werd officieel de nieuwbouw van Gitok eerste graad feestelijk geopend door directeur Gert Van Gestel, burgemeester Lukas Jacobs, Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits en schepen voor onderwijs Jef Van den Bergh.

 

Zaterdag 18 februari had de inhuldiging plaats van het gloednieuwe complex voor de eerste graad van het Gitok. De twee gebouwen, gelegen in de prachtige groene omgeving aan de Kapellensteenweg 501 in Heide-Kalmthout, kregen voor die bijzondere gelegenheid het bezoek van Vlaams minister van onderwijs Hilde Crevits. Samen met burgemeester Lukas Jacobs en heel wat sympathisanten kreeg de minister van directeur Gert Van Gestel een rondleiding in de splinternieuwe klaslokalen en op het domein. 
De voorbereidende werken begonnen in december 2014 en op 9 maart 2015 werd de eerste steen gelegd. 2 supermoderne gebouwen werden opgetrokken. Toen die klaar waren, ging het oude gebouw onder de sloophamer om plaats te maken voor een parking. Na de verhuis in augustus, met de hulp van leerlingen en hun ouders, konden de leerkrachten en 260 leerlingen op 1 september 2016 hun intrek nemen. Op dit complex is de eerste graad van het Gitok ondergebracht. Het aanbod gaat van BSO met de richting nijverheid, tot TSO met bouw- en houttechnieken, mechanica en elektriciteit. Men kan er zelfs terecht voor de ASO richtingen moderne wetenschappen en industriële wetenschappen. 
Meer hierover in ons magazine.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder