Nieuw parcours Polder 10 miles zwaarder ingeschat

BERENDRECHT/ZANDVLIET – Zondag 24 april namen een 160-tal lopers, om 15 uur, de start van de 7de editie van de Polder 10 Miles. De organisatoren hadden een nieuw parcours uitgetekend dat als zwaarder werd ervaren als het vorige. Reeds van bij de start werden kasseien onder de loopschoenen geschoven, waarna tussen kilometer 2 en 4 de zware en zanderige Scheidreef, het zuur al in de benen joeg en alsof dat nog niet voldoende was zat een stevige wind in de open stukken tegen.

Maar, hoe zwaar het ook was, het was een prachtige tocht langs landwegen en doorheen mooie natuur rondom Zandvliet en Berendrecht.

Deze 10 miles kent zijn oorsprong bij Guido Adriaenssens, vader van de huidige organisatoren, die graag liep, maar de drukte van de ‘stadse’ ten miles iets ‘te’ vond. Als alternatief trok Guido op de dag van de Antwerp Ten Miles om 15 uur zijn loopschoenen aan vertrok vanaf zijn voordeur voor een tocht van 16 kilometer. Hierin lag de basis van de huidige Polder Ten Miles, ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in de Polder.

Marie, Ward en Jan Adriaenssens hebben hun organisatie mooi op punt, samen met een 35 tal vrijwilligers verloopt deze loopwedstrijd veilig en ondervind het verkeer niet de minste hinder.

De wedstrijd

De Polder Ten Miles kende ook dit jaar een winnaar natuurlijk, het was Wouter Wuilmus (57:52) die samen met het nummer twee Wim Van Linden (59:04) (schoonbroer van Wouter) en het nummer drie Gunther Van Hasselt (59:11), allen onder het uur eindigden.

Het mooie aan winnaar Wouter was wel hoe hij zich op laatste kasseistrook van de Conterscherp nog ontfermde over zijn zoontje dat volgde op zijn koersfietsje. Wouter nam nog de rustig de tijd om zijn zoontje wat te duwen en hem aan te moedigen om nog eventjes vol te houden. Dit illustreert mooi onder welke familiale sfeer de Polder Ten Miles gekend staat.

vlnr.: Wim Van Linden, Wouter Wuilmus en Gunther Van Hasselt

Ook bij de dames was er een podium, met op plaats drie Nathalie Brys (1:20:52), tweede werd Veerle Maréchal (1:18:26), winnares werd Ellen Vinck met een tijd van 1:17:16.

vlnr.: Veerle Maréchal, Ellen Vinck en Nathalie Brys

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *