Nieuw koning en koningin bij kindergansrijden in Stabroek
 
Op zondag 26 augustus streden jonge ruitertjes op hun stalen rossen in Stabroek voor de zesde keer voor de felbegeerde koningskroon en -mantel. Dit jaar vond het kindergansrijden plaats op de feestweide Costermans in de Oude Broek te Stabroek.
De ruitertjes verzamelden rond 12.30 uur op de weide. De start van de eerste reeks was om 13 uur. Omdat er slechts 8 deelnemertjes waren, ging het koppeke trekken goed vooruit. Omstreeks 14 uur was de nieuwe koning gekend. Het was Bazil Adams, zoontje van Jerry Adam en Sharon De Nil.
Bij de oudere categorie namen 27 kinderen deel. Op mooi versierde fietsen reden zij onder de galg. Zowel de jongens als meisjes streden voor het felbegeerde koppeke. Toen Wout Costermans het net afrukte, lag de kop voor het grijpen. Uiteindelijk werd Julie Van de Veken koningin. Julie is de dochter van Gert Van de Veken en Marleen Weverbergh.
Net zoals voorgaande jaren werd de ruiter met de mooiste versierde fiets beloond. Bij de eerste groep kreeg Clara Cavents een snoeptaart. Bij de grotere kon Lorre Bonn snoepen van de kleurrijke taart. Elke deelnemer kreeg nog een medaille en een bon van Klavertje vier.
Nog even vermelden dat er met alles rekening werd gehouden. Omdat de weersvoorspelling niet te best waren, werd uit voorzorg reeds een galg in de feesttent opgezet, zodat de ruitertjes bij een fikse regenbui de strijd verder konden zetten in de tent. Gelukkig was de kop eraf voordat de eerste druppels vielen.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder