Nieuw directieteam en herstructurering bij PITO

Het nieuwe directieteam v.l.n.r.: Raf Van Bergen, Daniëlle Segers,
Corina de Groot en Rafaël van Gogh

STABROEK – Vanaf 1 september gaat PITO Stabroek van start met een compleet nieuw directieteam. Ook de structuur van de school werd aangepast, waardoor alle leerjaren door één directieteam geleid worden.  

Het PITO  aan het Laageind 19 in Stabroek heeft sinds 1929 naam en faam vergaard in het noorden van Antwerpen met zijn uitgebreid aanbod TSO- en BSO-opleidingen. De vroegere beide directies van de secundaire school werden gebundeld in één directieteam dat leiding zal geven aan alle leerlingen van het 1ste t.e.m. het 7de jaar.
Het nieuwe directieteam bestaat uit: adjunct-directeuren Corina de Groot, Daniëlle Segers en Raf Van Bergen. Rafaël van Gogh werd aangesteld als technisch adviseur coördinator (TAC). Ze zijn allen geen onbekenden voor de school. Mevr. de Groot, die van opleiding dierenarts is, was al 12 jaar leerkracht en door haar achtergrond heeft ze zeker en vast voeling met de populaire richtingen  land- en tuinbouwmechanisatie en dierenzorg. Mevr. Segers heeft 18 jaar les gegeven bij het PITO, was daarna 3,5 jaar werkzaam bij de stafdienst van het provinciaal onderwijs en keert nu terug. Dhr. Van Bergen staat al 18 jaar ten dienste van de school waarvan de laatste jaren halftijds als leerkracht en halftijds als coördinator. Dhr. van Gogh begon in 1997 bij het PITO, werd in 2005 TAC en sinds 2011 was ook hij actief bij de stafdienst. Zij nemen elk specifieke taken op zich  om de school op een constructieve en toekomstgerichte manier te besturen. Het nieuwe team was al weken bezig met de voorbereiding op de start, in code geel, van het schooljaar. Het nieuwe team focuste zich reeds op de start van het schooljaar in code geel. Zij gaan zeker in elke klas eens langs om zichzelf voor te stellen, zodat de leerlingen weten bij wie ze terecht kunnen. “De bedoeling is dat we een zichtbaar en aanspreekbaar directieteam zijn, want we hechten zelf veel belang aan een open communicatie”, zegt Rafaël van Gogh. 
Vanaf 1 september zal de infrastructuur van Expertisecentrum De Masten, gelegen aan de Kapelsestraat 222 te Kapellen, deel uitmaken van PITO Stabroek. De campus omvat zowel een deel van het volwassenonderwijs van de Provincie Antwerpen als van het provinciale Centrum voor Leren en Werken (vroeger het deeltijds onderwijs). De samensmelting biedt het centrum en de secundaire school van PITO veel opportuniteiten om samen te werken. 18- of 19-jarigen die uitgekeken zijn op het dagonderwijs, kunnen doorstromen naar daar om toch een diploma te halen. “De nieuwe start en samenwerking met de Masten geven PITO een impuls om de toekomst en de kwaliteit van het provinciaal onderwijs in het Noorden van Antwerpen te garanderen.”, stelt gedeputeerde van Onderwijs Luk Lemmens. “Ik wens het nieuwe directieteam alvast veel succes!”, aldus Lemmens. 

Het volledige aanbod van alle campussen kan je raadplegen op: www.pitostabroekbe/opleidingenhttps://cvovitant.be/campus-de-masten/www.provincieantwerpen.be/aanbod/doe/centrum-leren-en werken.html

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder