Nathan Van Hooydonck kan zondag in Essen eerste palm behalen

Zondag 13 maart organiseren De Molenheidevrienden van Essen hun jaarlijkse wedstrijden voor nieuwelingen en juniores. Twee renners die er op gebrand zijn om daar een knappe prestatie te leveren en ook meteen mee te doen voor de zege, zijn Dante en Nathan Van Hooydonck. De zonen van Edwig en Gino zijn aan hun tweede jaar bij de nieuwelingen begonnen. Vooral Nathan die vorig jaar tien overwinningen en een pak ereplaatsen liet aantekenen en daarmee bij het WAC-team de beste jonge renner was, is al meteen goed op dreef. In Harze behaalde hij vorig weekeind al meteen een mooie tweede plaats. In Essen wil hij zeker nog iets beter doen. Ook Dante won vorig jaar, maar tegen zijn neef was hij niet opgewassen. In Essen wil hij beslist bewijzen dat ook hij al vroeg in conditie is.
De start voor de nieuwelingen is al om 13.00 uur. Zij rijden 8 ronden van 6,200 km om de totale afstand van 49,600 km te bereiken. Men start aan het Volkhuis in de Stationsstraat, vervolgens rijdt men naar de Molenstraat, Oude Baan, Donkweg, Heikanstraat, Veldweg, Kerkstraat, Sint-Antoniusstraat en terug de Stationsstraat waar de aankomst is voorzien aan het Volkshuis. Ook de plaatselijke renners Laurens Boden, Sybren Jacobs en Gianni Scoponi zullen van de partij zijn.
De juniores starten om 15.00 uur en rijden op dezelfde omloop elf ronden om 68,200 km te bereiken. Daar is Stijn Van Tichelen de plaatselijke deelnemer.
Enkele maanden later namelijk op 5 juni organiseren de Molenheidevrienden nog de laatste rit van de Ronde van België voor visueel gehandicapten.
Bij de beloften reed Mathias Raeymaekers Brussel-Zepperen. Hij had al meteen na 25 kilometer pech. Mathias zag een bandje leeglopen op het moment dat de wedstrijd in waaiers werd getrokken. Meteen achtervolgen was dus niet gemakkelijk. Hij moest van het ene groepje naar het andere fietsen en toch reed hij de wedstrijd uit op een bescheiden 60ste plaats. Met de club werden ze achtste van de dertig ploegen wat dus niet slecht was.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *