Nachtegalenwandeling in Oude Landen te Ekeren

Wie heeft nog nooit gehoord van de nachtegaal? Generaties dichters en muzikanten werden bekoord door de prachtige zang van deze vogel. Als broedvogel gaat de nachtegaal er in Vlaanderen niet op vooruit, maar in de Antwerpse natuurgebieden doet hij het schitterend. Wist je dat de Oude Landen zelfs de hoogste dichtheid aan nachtegalen in Vlaanderen heeft?
De nachtegaal is een schuwe vogel die we aantreffen in een gevarieerd landschap met open plekken en bosjes. Het is een onopvallende roodbruine vogel die je moeilijk te zien krijgt. Maar zijn zangtalent is overweldigend. Vooral op warme voorjaarsavonden is de prachtige zang al van ver te horen: een rijkdom aan tonen, variatie en volume… Een onvergetelijke natuurbelevenis!
Wil jij ook van de bijzondere zang van de nachtegaal genieten? Dan moet je zeker meegaan met onze speciale nachtegalenwandeling op zaterdag 10 mei! Want begin mei zingen nachtegalen op hun mooist…
Trefpunt: zaterdag 10 mei, om 20 u aan het kasteel Veltwijck, Veltwijcklaan 27 in Ekeren. De wandeling duurt ca. 2 uur. Stevig schoeisel is aanbevolen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder