Na “Tournée Minérale” en “Dagen zonder vlees”, nieuwe actie: “Dagen zonder vrouw”.


De voorbije twee maanden kwamen de sensibiliseringsacties “Tournée Minérale” (om de aandacht op het alcoholgebruik te vestigen) en “Dagen zonder vlees” (om het vleesverbruik in vraag te stellen) uitgebreid in het nieuws. Sommige van onze lezers hebben ongetwijfeld aan één of beide acties deelgenomen, anderen hebben het met enige scepsis bekeken. Een nieuwe actie is in het vizier: om te bestuderen wat het effect is van een leven zonder vrouw voor mannen die gehuwd zijn of samen leven met een vrouw wordt een nieuwe, wetenschappelijk onderbouwde actie opgezet, die de toepasselijke naam “Dagen zonder Vrouw” zal dragen.
De bedoeling is om na te gaan hoe mannen met een vaste vrouwelijke partner reageren wanneer zij tijdelijk en om niet- ernstige reden (dus niet wegens scheiding, ziekte of ongeval, overlijden) zonder die vrouw komen te staan. Er wordt immers wel eens door sommige mannen beweerd dat zij beter af  zouden zijn zonder vrouw en ook sommige vrouwen zeggen soms tegen hun mannen “probeer het maar eens 14 dagen zelf zonder mij”. En dat wil men nu wetenschappelijk onderzoeken.
Het onderzoek bestaat er in dat een aantal heteromannen gedurende 14 dagen in een groene omgeving dient te verblijven waar geen enkele vrouw aanwezig is. Zij mogen die plaats gedurende die periode niet verlaten. Zij moeten zelf voor hun eten zorgen, poetsen, wassen en strijken. Alcohol is niet aanwezig, drugs zijn verboden. Er zullen een ruim aantal middelen voor vrije tijd ter beschikking gesteld worden.
De ganse tijd zullen zij geobserveerd worden door een uiteraard mannelijk wetenschappelijk team dat bestaat uit een aantal vooraanstaande Belgische en buitenlandse professoren o.l.v. Dr. I Devisch van de Vlaamse Interuniversitaire Faculteit voor Vergelijkende Genderstudie. Ook in het buitenland worden in dezelfde periode gelijkaardige experimenten opgezet. Het geheel wordt gecoördineerd door het American People Research Institute of Louisiana (USA).
Geïnteresseerde mannen of kandidaten zullen zich binnenkort kunnen inschrijven. Daarna volgt een selectie en zullen de kandidaten weten of ze al dan niet kunnen deelnemen. In afwachting kan zaterdag reeds telefonisch informatie (in het Nederlands) ingewonnen worden op het nr. 03/568 62 11 (tussen 10 en 11 uur, voormiddag)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder