Na herfstvakantie start renovatie De Vroente


KALMTHOUT – Na de herfstvakantie starten de gemeente Kalmthout en het departement Omgeving van Vlaanderen met de renovatie en verbouwing van De Vroente. De werken duren ongeveer anderhalf jaar.

De Vroente is een educatief centrum dat educatie en vorming rond milieu, natuur en duurzame ontwikkeling stimuleert en ondersteunt.  Het is ook het bezoekerscentrum van het Grenspark Kalmthoutse Heide.  
Het gebouw krijgt een andere binneninrichting en een renovatie met heel wat aandacht voor duurzaamheid. Het gebouw wordt ook logischer ingedeeld, zodat bezoekers er beter hun weg kunnen vinden.

De herinrichting staat al langer op de planning. De vaste tentoonstelling en andere publieke ruimtes worden naar voor gebracht. Kantoren en vergaderzalen verhuizen naar achteren. Zo worden bezoekers vlugger betrokken bij de inhoud die De Vroente biedt en bij de werking van het centrum.
De verbouwingen starten in het najaar en duren tot het voorjaar 2023. In die tijd verhuizen de medewerkers van De Vroente en bieden ze enkel nog digitale en telefonische dienstverlening. Schoolbezoeken en andere activiteiten zijn dan niet mogelijk. De Junior Rangers en de Libellenclub gaan wel door, maar vanuit een andere locatie.
Visit Kalmthout verhuist naar een bureaucontainer vooraan de parking. Toiletten worden voorzien in de buurt van de bureaucontainer. Het Bijenteeltmuseum gaat die periode dicht. De parking aan De Vroente blijft wel toegankelijk.
De medewerkers van het Agentschap Natuur en Bos en die van het Grenspark Kalmthoutse Heide krijgen zolang ok een andere locatie en kunnen hun activiteiten verderzetten.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *