N-VA Polder maakt kandidatenlijst bekend

De kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen, ontbreekt op de foto Bertha Dierckx

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober werd in café De Sportduif op het Solft in Berendrecht op zaterdag 23 juni, de kandidatenlijst van N-VA  afdeling Polder (Berendrecht-Zandvliet-Lillo) voorgesteld.
Lijsttrekker en huidig districtsburgemeester Carl Geeraerts stelde een lijst samen waarop zowel de jongeren, met twee studenten van net 18 jaar, met name Knud Geeraerts en Laura Adriaenssens, als de senioren, met de ouderdomsdeken van de lijst Bertha Dierickx (76j) een aanspreekpunt hebben.
Verder is de lijst een weerspiegeling van de bevolking, met zowel bedienden, als managers, een zelfstandig zaakvoerder en enkele gepensioneerden. De huidige fractie Raf Crijnen, Carl Geeraerts, Marc Maes, Rudi Sempels, Willem Van Alsenoy en fractievoorzitter Gert Van Herck stelden zich herverkiesbaar. Lijstduwer wordt gemeenteraadslid Danielle Meirsman.
District om graag te wonen
Zes jaar geleden zette N-VA Polder een beweging in gang met als hoekpunten de eigenheid van de dorpen waaruit het district bestaat te behouden en de leefkwaliteit van de inwoners te garanderen. Het referentiepunt blijft voor N-VA de structuurschets Berendrecht-Zandvliet waarin de krijtlijnen door de inwoners, verenigingen en bestuur werden vastgelegd voor de toekomst. Daarnaast willen zij de kenmerkende dorpskernen bewaren  met oog voor harmonieuze inpassing van nieuwe gebouwen. Nieuwe culturele initiatieven verdienen aanmoediging door extra ondersteuning. Het nog te realiseren Jeugdhuis 2040 moet inhoudelijk sterk staan en voor de oudere senioren wordt een Seniorenactieplan gemaakt.
Het verkeer en mobiliteit, zowel in het district als van/naar de polderdorpen neemt een belangrijke plek in in het programma van N-VA Polder.
Waarnemend voorzitter Rudi Sempels stelde de 15 kandidaten voor:
1)Carl Geeraerts (lijsttrekker)
2) Laura Adriaenssens
3) Rudi Sempels
4) Pascale De Langhe
5) Marc Maes
6) Sheila Van de Puttelaar
7) Raf Crijnen
8) Anne Kopp
9) Guido Van Loock
10) Carina Stark
11) Knud Geeraerts
12) Bertha Dierckx
13) Gert Van Herck
14) Willem Van Alsenoy
15) Danielle Meirsman (lijstduwer)
Na de voorstelling van de kandidaten, vond de jaarlijkse familiedag plaats met een barbecue van N-VA Polder en N-VA Stabroek.
foto: (c) FBaten

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *