N-VA Kapellen voert actie aan het containerpark

Op 29 september  deelde N-VA Kapellen flyers uit aan het containerpark met daarin haar voorstellen om het containerpark te verbeteren. Om afvaltoerisme tegen te gaan worden de prijzen in Vlaamse containerparken vanaf juli 2013 op elkaar afgestemd en dat vinden we een goede zaak. Enkel zo kunnen we immers het vuilnistoerisme in onze regio stoppen. Maar dan nog zullen de besturen eigen keuzes moeten maken.

N-VA houdt absoluut vast aan het principe dat de vervuiler betaalt. Maar we pleiten wel voor een rechtvaardiger en toegankelijker systeem dan wat er momenteel in Kapellen wordt toegepast. Zo willen we dat in de toekomst de tarifering van het containerpark afhankelijk wordt van een eerlijke weging van het afval in plaats van van het vervoermiddel waarmee het vuilnis wordt aangeleverd.

En wat N-VA Kapellen betreft, is  groen geen vuilnis. Groenafval moet daarom gratis kunnen afgeleverd worden aan het containerpark.  Om de ophaling te verbeteren, wil N-VA de kapellenaars  bovendien de kans bieden om een blauwe container aan te schaffen tegen een kleine prijs om het oud papier in op te bergen. Geen verplichting, wel een mogelijkheid.


DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder