Monnikenbos dubbel zo groot

schepen Els van Doesburg en gemeenteraadslid Danielle Meirsman

BERENDRECHT – Nadat in december 2021, leerlingen van de Stedelijke Basisschool De Beren 3000 jonge bomen aanplantten voor het nieuwe ‘Monnikenbos’ werd nu de 1.5 hectare grote site verdubbeld in oppervlakte.

half december werden er 3000 jonge bomen geplant door de leerlingen van het 2de, 3de , 5de en 6de leerjaar van de Stedelijke Basisschool De Beren


Dat nieuws vernam gemeenteraadslid Danielle Meirsman uit de mond van Antwerps schepen Els van Doesburg, bevoegd voor groen tijdens de nieuwjaarsreceptie van de N-VA afdeling Ekeren.
Het Monnikenbos bevindt zich tussen de Monnikenhofstraat en de A12 snelweg. De beplantingsactie kadert in het Vlaamse project ‘Plant je eigen bos en geef het een naam’met als doel 4.000 hectare nieuw bos aan te planten tegen 2024.
Ook nu werden voornamelijk inheemse boomsoorten en planten gebruikt voor de aanplanting van de nieuwe site zoals vogelkers, hazelaar, kraakwilg, lijsterbes, meidoorn en eglantier. Het omheinde Monnikenbos komt zo aan een totale oppervlakte van drie hectare.
“We hebben nu het tweede perceel van het Monnikenbos bebost. Dat heeft ook een grootte van 1,5 hectare. Door deze bosontwikkeling zal er een gevarieerd en klimaatbestendig loofbos ontstaan waar insecten en vlinders aangetrokken worden tot de bloesems en waar in de toekomst vogels kunnen broeden en voedsel zoeken.,” aldus schepen van Doesburg.

“Het is goed nieuws dat hierdoor ons district drie hectare groener wordt,” vult Danielle Meirsman aan.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

  1. Goede Nieuws??? Als je Berendrecht binnenrijd wordt je verwelkomt door een Hoge afsluiting met daarachter veel onkruid en als je heel goed kijkt zie je enkele boompjes. De groene weide met grazende koetjes was veel mooier. Zoals steeds moet het landelijke karakter verdwijnen door de “groene optiek” van de politieke elite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *