Mondneusmasker verplicht op de stoep aan basisscholen

STABROEK/HOEVENEN – Sinds eind oktober is er in de gemeente Stabroek opnieuw een hoge viruscirculatie en stijgen het aantal besmetting bij jonge schoolkinderen en hun ouders.

Om het risico op besmetting in de basisscholen en aan de schoolpoorten, dat ontmoetingsplaatsen zijn bij begin en einde van de school, verder te beperken voert burgemeester Rik Frans een mondneusmaskerplicht in op het openbaar domein aan de basisscholen vanaf maandag 8 november gedurende de uren dat kinderen naar school worden gebracht en afgehaald.

De maatregel is als volgt: het is voor volwassenen verplicht om een mondneusmasker te dragen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08u00 tot 9u00 en van 15u00 tot 16u00 en op woensdag van 08u00 tot 09u00 en van 11u30 tot 12u30 in een perimeter van 10 meter rond van de ingangen van volgende basisscholen:

  • GBS De Rekke, Kerkstraat, Eduard De Beukelaerlaan 2.
  • Vrije Basisschool Sint-Calasanz, Hoge Weg 15, Witvenstraat 59.
  • Vrije Basisschool Sint-Catharina, Dorpsstraat 61, Meidoornlaan.
  • GO! Basisschool De Stappe, Dorpsstraat, Geelvinckstraat 15.

Deze maatregel geldt ook aan de vestigingen van de buitenschoolse kinderopvang de Sloebertjes en de Rakkertjes wanneer kinderen gebracht en opgehaald worden.

De maatregel is voorlopig ingesteld voor 2 maanden, nl. tot en met 24 december 2021. 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder