Mondmasker voor iedere Kapellenaar

De gemeente Kapellen heeft 30.000 herbruikbare mondmaskers voor haar inwoners besteld. Hoe en wanneer ze worden verdeeld, wordt later gecommuniceerd.

De Nationale Veiligheidsraad verklaarde eerder dat mondmaskers een cruciale rol zullen spelen in de exitstrategie voor de huidige coronacrisis. Om de inwoners daarop voor te bereiden én om tegemoet te komen aan de vele vragen, schenkt de gemeente elke Kapellenaar 1 herbruikbaar mondmasker.

Het gaat in totaal om 12.500 mondmaskers voor mannen (large), 13.700 voor vrouwen (medium) en 3.800 voor kinderen van 6 tot 12 jaar (small). De gemeente bestelde de mondmaskers bij Think Pink, waardoor 80% van de opbrengst van dit initiatief naar borstkankeronderzoek gaat. De leveringstermijn van de maskers is 15 werkdagen.

De Kapelse 75-plussers krijgen hun mondmaskers sowieso thuis geleverd. Hoe de maskers tot bij de andere Kapellenaren geraken, wordt nog uitgewerkt. Meer info daarover volgt later.

De bestelde mondmaskers zijn kwalitatief (want hebben een Europees certificaat) én herbruikbaar. Ze bestaan uit drie lagen: een buitenste laag met het logo van Kapellen in 100% micro-polyester , een centrale laag in een antibacteriële stof , een interne laag (dicht bij mond) in 100% katoen.

De maskers zijn tot 50 keer wasbaar met zeep of in de wasmachine op 60 °C. Opdat ze bescherming bieden, moeten ze wel op een correcte manier en op de juiste locaties worden gebruikt en gedragen. Daarbij blijven het regelmatig wassen van de handen (met water en zeep) én het behouden van sociale afstand essentieel. Daarom heeft het ook geen enkele zin om mondmaskers voor kinderen onder de 6 jaar te voorzien. Meer info over het correct gebruik van mondmaskers wordt samen met de maskers verspreid.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *