Mobiele app van Mijn Burgerprofiel gelanceerd: hét overheidsloket 24/24u geopend

BRASSCHAAT – Vlaams minister van Digitalisering Jan Jambon lanceerde op 14 september in zijn thuisgemeente Brasschaat de mobiele app van Mijn Burgerprofiel. De app is meteen beschikbaar voor álle Vlaamse burgers. Zij vinden er dossiers en meldingen van de overheid op één plek, kunnen er eBox documenten en attesten downloaden, nieuws volgen of premies en vergunningen aanvragen. De app beschikt ook over een digitale wallet, waar je een kopie van je identiteitsdocumenten, toegangspasjes tot het recyclagepark of andere belangrijke zaken veilig kunt bewaren.

“De voorbije jaren heeft Vlaanderen de digitale overheid een forse boost gegeven. Met Mijn Burgerprofiel maken we het burgers gemakkelijk om hun zaken met de overheid zoveel mogelijk van thuis en digitaal te kunnen regelen. De nieuwe app van Mijn Burgerprofiel brengt dat gebruiksgemak nu ook naar het meest gebruikte toestel: de smartphone”, verduidelijkt Jan Jambon.

Al 13 gemeenten lanceren mee

Van de Vlaamse app ‘Burgerprofiel’ kunnen gemeentebesturen ook een eigen variant uitbrengen en verder uitbreiden met het lokale nieuws en handige functies zoals bijvoorbeeld een afspraak maken bij de gemeente, de afvalkalender raadplegen, enzovoort. Al 13 pilootgemeenten brengen deze maand een lokale versie uit in hun eigen naam.

“De meeste burgers gaan het liefst naar hun eigen gemeente om hun overheidszaken te regelen. Dat is de overheid die het dichtst bij hen staat. Als inwoner van Brasschaat kan ik dus de app van Brasschaat gebruiken, ook om mijn Vlaams groeipakket te raadplegen, mijn omgevingsvergunning op te volgen of een huwelijksakte te downloaden. Heeft uw gemeente nog geen eigen app? Dan vind je sowieso alles via de generieke Burgerprofiel-app”, verduidelijkt minister Jambon.

Gemeentes en hun leveranciers kunnen uitbreidingen doen aan de app. Daarvoor is het platform van de Burgerprofiel-app opgezet als een open systeem.

Digitale wallet

Nieuw in de Burgerprofiel-app is de digitale wallet, een veilige plek om officiële documenten, toegangsbewijzen of kaarten te stockeren en altijd mee op zak te hebben. In de wallet kan de burger een kopie van identiteitsdocumenten maken, rijbewijs of andere documenten, wat handig kan zijn op reis of bij verlies van één van deze documenten. Met één klik kan je ook officiële overheidsdocumenten uit je eBox zoals vergunningen, of officiële attesten toevoegen aan de wallet. De documenten zijn vanaf dan ook offline te gebruiken.

Binnenkort zullen ook pasjes en kaarten die met een QR- of een klassieke barcode werken, zoals bibliotheekkaarten, toegangskaarten voor het recyclagepark en anderen aan de app kunnen toegevoegd worden. Vanaf dan kan de smartphone als toegangsbewijs dienen en hoef je de kaarten niet meer op zak te houden.

Start van communicatiecampagne 

De app van Mijn Burgerprofiel is beschikbaar in de Apple App Store en in de Google Play Store. Samen met de lancering start een communicatiecampagne om Mijn Burgerprofiel bij het grote publiek bekend te maken als hét (digitale) overheidsloket dat 7 dagen op 7, 24u op 24 geopend is. Via gerichte voorbeelden en spots wordt het gebruiksgemak van Mijn Burgerprofiel in de verf gezet.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder