Milieuraad reikt de prijs “De Witte Raven” uit

STABROEK – Op 7 oktober organiseerde de Milieuraad van Stabroek twee activiteiten. In de voormiddag vond er een voordracht plaats in de Moorlandzaal te Stabroek. ’s Avonds werden de prijzen van de verfraaiingsactie en “De Witte Raven” uitgereikt.

Al verscheidene jaren nodigt de milieuraad bioloog Joeri Cortens uit voor een voordracht voor de leerlingen van het vierde leerjaar van De Rekke uit Hoevenen, De Putse Knipoog, Sint Catharina en de Stappe uit Stabroek. De leerlingen van Sint Calasanz konden niet aanwezig zijn omdat zij op zeeklassen waren. 180 leerlingen en hun begeleiders luisterende geboeid naar bioloog Joeri Cortens, een eersteklas natuurkenner.  De voordracht werd zo gesmaakt dat er al meteen een datum voor volgend jaar werd geprikt: 6 oktober 2023.

De winnaars van de verfraaiingswedstrijd mochten ’s avonds hun prijs in ontvangst nemen. Ook zij werden getrakteerd op een voordracht door Joeri Cortens met als thema “De natuur in”, van zijn recentste boek. Normaal zou de voorstelling een uurtje duren, het liep uit tot 1,5 uur, maar voor de aanwezigen had het gerust nog een uurtje langer mogen duren.

“Witte Raven”

Na een korte pauze met een drankje, aangeboden door de gemeente, was er eerst de uitreiking van de prijs “Witte Raven “.  De uitreiking van deze prijs wordt jaarlijks door de Milieuraad georganiseerd voor wie zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt inzake milieu en natuur of de duurzaamheid. Het ene jaar gaat de prijs naar een persoon en het andere jaar naar een groep/vereniging.

Vorig jaar ging de prijs naar de groep “Zij die het doen”, vertegenwoordigd door Tom van Thienen, in hun strijd tegen zwerfvuil.  Dit jaar ging de prijs postuum naar Hugo Wouters die in juli overleed .

“Het dagelijks bestuur heeft unaniem besloten deze prijs postuum uit te reiken aan dhr. Hugo Wouters, die ons kwam te ontvallen in juli dit jaar”, zegt Walter Dehaes, ondervoorzitter milieuraad Stabroek. “Hugo heeft zowel op gebied van natuur, milieu en duurzaamheid aan alle criteria voldaan. Zo was Hugo voorzitter van de vlinderwerkgroep Atalanta Natuurpunt. Het was in die hoedanigheid dat hij de Milieuraad ertoe aangezet heeft om de plant die jaarlijks werd gegeven, de chrysant, te vervangen door een bij- en vlindervriendelijk exemplaar, de Hebe. Hugo heeft ook een enorme bijdrage geleverd in het beheersplan Elsenbos. Hij steunde de milieuraad met ideeën en zette soms extra druk bij bepaalde thema’s die de Milieuraad graag verwezenlijkt had. Ook op gebied van duurzaamheid heeft Hugo zijn bijdrage geleverd,  zo was hij een van de eerste energiemeester samen met zijn buurman Roger Vaerewijck” zegt Walter. “Het  doet ons dan ook enorm verdriet dat wij van Hugo veel te vroeg afscheid moesten nemen. Wij houden mooie herinneringen over aan Hugo.  We zijn dan ook trots dat wij deze mooie erkenning aan zijn weduwe Monique Giesen en zijn zonen mogen brengen.

Mevrouw Giesen dankte de milieuraad voor de prijs “De Witte Raven”, die zij mocht ontvangen als erkenning van de inzet van haar overleden echtgenoot Hugo Wouters

Nadien volgde de overhandiging van een oorkonde, een mooie plant en een geschenkbon van 10€ aangeboden door het gemeentebestuur aan de winnaars van de verfraaiingsactie. Dit jaar waren er  59 tuinen ingeschreven.  

Voor de organisatie kan De Milieuraad rekenen op een sponsorbijdrage van Indaver.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder