Michael Swijnen legt eed af als gemeenteraadslid te Kapellen

Op maandag 26 maart legde Michael Swijnen (27) de eed af als kersvers gemeenteraadslid.  Hij wordt meteen het jongste raadslid in Kapellen.
Michael Swijnen volgt Helmut Jaspers op in de gemeenteraad, die eerder op de maand ontslag nam omwille van zijn verhuis naar Essen. Met zijn 27 lentes wordt Michael Swijnen het jongste gemeenteraadslid in Kapellen. Michael werkt als bediende in de haven van Antwerpen. Hij is verloofd en papa van een zoontje Vic.
“Mijn carrière binnen de partij en onderafdelingen startte als 6-jarige toen ik begon te turnen bij ILOKA”, vertelt hij. Daar ben ik na 20 jaar lidmaatschap zowel gymnastleiding en bestuurslid. Door onze goede jeugdwerking bij animo ben ik vanzelf in de politiek gerold, op mijn 14de werd ik lid en niet eens 4 jaar later was ik er voorzitter. Momenteel ben ik penningmeester. Als jonge papa ga ik als gemeenteraadslid voor een sterk sociaal beleid, denk maar aan een goed uitgebouwde kinderopvang.”
Met de komst van Michael Swijnen heeft sp.a Kapellen andermaal bewezen dat ze de kaart van de jeugd durft te trekken.  “Onze fractie is gewapend voor de komende jaren.  Een ideale mix van leeftijd en 15 jaar ervaring in de gemeenteraad”, aldus fractievoorzitter Harold van der Kraan.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *