Meidoornlaan 2 weken onderbroken – Brouwerstraat opnieuw toegankelijk

STABROEK – De Meidoornlaan is 2 weken onderbroken vanaf 26 april. De Brouwersstraat is opnieuw toegankelijk  De werken situeren zich vanaf nu dus hoofdzakelijk in de Dorpsstraat. Een eerste deel van de vernieuwde rijweg, van de Abtsdreef tot net voor Smoutakker, is bijna klaar.

Op maandag 26 april verhuist autoverkeer (nog steeds enkel richting Putte) naar dit deel van de nieuwe rijweg. De aannemer breekt aansluitend de tijdelijke rijweg aan de noordzijde op en begint hier met de aanleg van de nieuwe infrastructuur. De toegang tot de Meidoornlaan is onderbroken voor alle verkeer van maandag 26 april tot en met vrijdag 7 mei. De Brouwersstraat is wel opnieuw bereikbaar vanaf de Dorpsstraat (rechts in en rechts uit).

Wandelen en fietsen: doe je tussen de Grote Molenweg en Kleine Molenweg nog steeds op het tijdelijke fietspad aan de noordzijde. Aan de Kleine Molenweg steek je over, en wandel of fiets je in beide richtingen op het nieuwe fietspad aan de zuidkant (kant centrum). Op Laageind zijn de stoepen en fietspaden aan beide zijden van de weg beschikbaar, oversteken kan aan de Abtsdreef.

Doorgaand verkeer in de Dorpsstraat: komend van de A12 rijd je tot net voor Smoutakker op de nieuwe rijweg aan de zuidkant. Ter hoogte van Smoutakker volgt gemotoriseerd verkeer een asverschuiving naar de tijdelijke rijweg aan de noordzijde (kant gemeentehuis).

 Lokaal verkeer van/naar de Meidoornlaan
De Meidoornlaan is onderbroken van maandag 26 april tot en met vrijdag 7 mei. Fietsers en autobestuurders rijden via de Abtsdreef naar en van de woonwijk. Ook voetgangers stappen om via de Papenweg (voetverbinding) en Abtsdreef om de Dorpsstraat te bereiken.

Meer info onder ‘Actuele hinder’.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *