Mattis en Marcus, nieuwe kinderkoningen bij de Oude gans

BERENDRECHT – De Oude Gans heeft twee nieuwe kinderkoningen. Bij de ruitertjes, tot 8 jaar, wist Mattis Joossens het kiekenkopje te trekken. Bij de ‘grotere’ gansrijders mocht Marcus Crynen de koningskroon opzetten.

De nieuwe koningen Mattis Joossens en Marcus Crynen

Op zaterdag 28 augustus, verzamelden  de deelnemers  voor het kindergansrijden van De Oude Gans op de Ponderosa te Berendrecht.  Na de traktatie door de uittredende koningen Gie Fissers en Joss Fissers, kon het rijden beginnen.  Om 15 uur werd het kipje aan de galg gehangen en streden  22 ruitertjes voor de koningstitel.  De eerste rondes werden nog met veel inzet afgelegd.  Sommige ruitertjes vonden het maar niets en haakten af.  De overblijvers streden voor het kiekenkopje. Rond de klok van 16 uur trok Mattis Joossens, met veel verve het kopje.  Mattis Joossens, 8 j, was zo overdonderd, dat hij in tranen uitbarstte. Mattis is de zoon van Guy Joossens en Vicky Cuypers.  Mattis maakt volgende jaar de overstap naar de tweede groep. Dan maken zijn broers Jul (7) en Emiel (3) misschien kans op de koningskroon.

Na de kleintjes was het de beurt aan de grotere, van wie de jongste 9 en de oudste 14 jaar was. Opvallend was de deelname van Kato Janssens, die als enig meisje, het opnam tegen  12 mederuiters. De trekkracht in de tweede groep,  lag duidelijk hoger en het was Marcus Crynen  die de eendenkop wist te bemachtigen. Marcus is de zoon van Frédéric Crynen, voorzitter van de Oude gans en van Caroline Van Agtmael. Marcus werd al eens kinderkoning in 2017. Naast de koningskroon en -mantel, kregen de twee koningen ook nog een bon van Klavertje Vier.  

Veel valpartijen vielen er niet te melden, de verpleegsters Anna, Bo en Céleste hadden dan ook een vrij rustige namiddag. Naast het terrein stonden nog enkele volksspelen en een springkasteel opgesteld.  Na het gansrijden werden de vuren van de barbecue aangestoken. Liefst 150 leden en sympathisanten schoven de voeten onder tafel! Het werd een groot succes!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder