Mathias Truyen kroont zich tot koning op kindergansrijden in Lillo

LILLO – Het was weer puffen en zweten op het Kazerneplein in Lillo waar zaterdag 6 augustus onder een stralende zon het kindergansrijden van de Ware Gans Lillo  doorging.  

23 deelnemers hadden zich ingeschreven.  Onder luide aanmoediging van heel wat supporters streden 5 meisjes en 18 jongens voor de felbegeerde koningstitel, kroon en mantel.  Na een rondgang door het dorp, met op kop uittredend koning 2019,  Leroy Truyen,  kon de strijd rond 14 uur beginnen.  Aanvankelijk zat er vaart in het rijden, maar hoe langer het duurde, hoe meer ruitertjes afhaakten. Een korte pauze, waarin de deelnemertjes werden getrakteerd op een drankje, was dan ook erg welkom.
Ondertussen maakte Kris Dockx, burgemeester van Lillo, de winnaars van de mooiste fiets bekend. Alhoewel! Kris gaf er zijn eigen draai aan en de ruiters werden in 3 categorieën ingedeeld. 1) Klaar voor het paard: met winnaar Seth; 2) de prijs voor aanstormend talent ging naar Maité; 3) de titel van absolute toekomst ging naar Stig. Zij kregen allemaal een reuzen snoepzak.

achteraan: “De laatste nieuwe inwoner” van Lillo, uittredend koning Leroy, burgemeester Kris Dockx en omroeper Eddy, vooraan Seth, Stig en Maité

De strijd kon terug aangevat worden. Na nog enkele rondes onder de galg, trok Mathias het net van de eendenkop. Wie dacht dat de koning vlug gekend zou zijn, had het mis. Er werd nog duchtig getrokken en eindelijk was het Mathias (13) die na het net, ook de eendenkop wist te bemachtigen.

Hij volgt daarmee zijn broer Leroy op. “Hij heeft mijn voorbeeld gevolgd”, zegt Leroy, die door zijn leeftijd niet meer mocht deelnemen. “Ik trok ook het net en nadien de kop”. Het blijft in de familie! Ook zus Lotte nam deel aan het eendenrijden.  Mathias, Leroy en Lotte zijn de kinderen van de uitbaters van Lauwke van ’t Licht.

Weetjes

-De jongste deelnemer was Vick, zeven maanden. De oudsten waren 13 jaar.

-Traditiegetrouw mag de nieuwe koning zijn mederuiters met de premie trakteren op een uitstap naar een pretpark. Mathias koos voor Walibi.

-Jorn Demeulenaere riep zijn zus Yentl naar voor en overhandigde haar het kopje, dat zij bemachtigde op het laatste gansrijden van de vrouwen van de Ware Gans in 2018 te Lillo. Van een leuke verrassing gesproken!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder