Match VG Geel Zwart89 – FC Wilgenhof met half uur vertraging gestart

Zaterdag 24 maart, 15.00u, klaar om weer een matchke te sjotten. Deze keer was het aan Wilgenhof om onze jongens partij te geven. Alleen was er op het startuur nog geen scheids aanwezig om de wedstrijd aan te vangen (klaarblijkelijk had hij zich bij een voorgaande wedstrijd geblesseerd zodat er nog snel een vervanger moest gezocht worden). Een half uur later dan voorzien kon de match dan toch beginnen. En was het dat extra half uur pauze, of toch de eerste zon, feit was dat Geel Zwart vanaf minuut 1 achter de feiten aanliep. Want al in de derde minuut was het raak. Wilgenhof liet de bal vlot rond gaan tot er een schietkans kwam. Deze werd dan ook in dank aangenomen en de 1-0 stond al op het bord. Maar als er vooraf zeker een tiental passen kunnen gegeven worden naar iemand die zeker 10 meter vrij staat kan er niet echt van secuur verdedigen gesproken worden! 10’ later stond het al 2-0. Weer enkele persoonlijke missers, gevolgd door enkele vrijstaande spelers in het centrum, maakte het weer niet moeilijk om te scoren. De rest van de eerste helft was zowat hetzelfde, verdedigen zonder overleg, aanvallen zonder overtuiging, en zo leek de stand niet meer te wijzigen. Tot in de 34e minuut de thuisploeg letterlijk een handje hielp. Handspel in de backlijn en penalty. Het was Ronny Noens die deze kalm omzette en zo Geel Zwart terug in de match bracht. Ruststand 2-1.
De tweede helft dan. Nu moesten er toch echt mogelijkheden komen voor de bezoekers, mede omdat de thuisploeg nog slecht met 9 man op het veld stond. Maar niets was minder waar, omdat er niet aan voetballen gedacht werd. Verre ballen, zichzelf met de bal vastlopen, maar zeker geen gebruik maken van de vrij gekomen ruimte, maakte het voor Wilgenhof niet moeilijk om stand te houden. Zo kwam het er dan ook van dat zij op de tegenaanval de 3-1 maakten. De buitenspelval mooi ontlopen en kalm afwerken, voetbal kan simpel zijn! Terug aan de bezoekers denk je dan, maar daar stapelde de missers en foute passen zich weer op. Tot in de 24e’ Jurgen Braspenincx aan de bal kwam. Hij gaf de bal goed mee met Ronny op rechts, die de bal voor doel kon brengen. Daar stond Mikky Srdic goed opgesteld om zo de 3-2 binnen te tikken. Dit was dan ook de enige echt goede aanval van onze jongens in de hele wedstrijd! Maar ook nu beterde het niet. Want 4’ later werd het dan ook 4-2. Misverstand bij een inworp, weinig gepaste rugdekking en een snelle thuisspits maakte het weer niet moeilijk om te scoren. Toch werd het nog 4-3 na een schot van Gert Van Dorst, gestopt door de keeper, en daar stond Ronny om de rebound binnen te trappen. Verder dan de aansluitingstreffer kwamen onze jongens niet meer, en dat had ook niet verdiend geweest. Proficiat aan Wilgenhof met deze overwinning, al was het maar alleen om hun inzet, wat er voor zorgde dat zij precies met enkele spelers meer op het veld stonden. Aan onze mannen slechts één boodschap, vergeet deze barslechte match zo snel mogelijk en herpak u volgende week tegen de Kauwe.