Marleen Merckx en Leen Dendievel bij KASNa Wintertulpen, Ann, Grote Liefde en Vriendinnen stond Marleen Merckx voor de vijfde keer op het KAS podium. Leen Dendievel, gekend van Thuis, de Kotmadam en andere TV series, was afgelopen vrijdagavond haar tegenspeelster. Het verhaal van een moeder dochter relatie en het vaak gebrek aan communicatie is misschien een gekend scenario in sommige huisgezinnen? Het leek in eerste instantie een vrij grappig verhaal met leuke afwisselende woordwisselingen en confrontaties totdat dochter lief tegen moeder vertelt dat ze het verder leven niet meer ziet zitten en zelfmoord wil plegen. Dochter Sofie gaat hiervoor verhalen opduiken ver terug in het verleden om moeder te overtuigen van haar geplande daad. Zelfs de relatie met papa zaliger was niet rooskleurig en moeder lief zag helemaal de problemen niet die toen gebeurd waren. Zij probeert dan ook dochter Sofie om te praten met allerlei smoesjes maar Sofie trapt er niet in en is op alles voorbereid. Tot in de details heeft ze de zelfmoord gepland. Toch blijft het door de wanhopige pogingen van moeder spannend en het lijkt zelfs een moment dat dochter lief gaat bezwijken. Niets is minder waar. De kogels zijn gekocht, boodschappen werden gedaan zodat moeder voor het eerst aan niets hoeft te denken.
Het loopt echter niet goed af. Drama.
Van humor tot drama, het is een indrukwekkend toneelstuk dat al meer dan 30 jaar wereldwijd met succes gespeeld wordt. Kippenvelmomenten tot momenten van ontroering. Een lach en een traan.
De vele toehoorders (kapel Heuvels zat afgeladen vol) zullen dit theater niet snel vergeten en het zal bij velen nog lang in het geheugen blijven hangen.
De volgende activiteit van KAS zijn de ondertussen bekende Polderverhalen met zoals gebruikelijk mensen uit onze polder die hun verhaal komen vertellen.
Met Fransooi (geboren in Berendrecht), Wim Haazen (Kapellen), radio KLARA presentatrice Anne-Marie Segers van Les Liseuses Fabuleuses vertelt een verhaal over Lillo en zelfverklaard burgemeester van Lillo Kris Dockx brengt drie liedjes over Lillo, Oorderen en Oosterweel. Fons Van Maegdenbergh (Zandvliet, met als pseudoniem Fons Montevirgenes) vertelt over ‘De Spaanse Wallen in Zandvliet.’. De Stabroekse schrijver Theo Baeten stelt zijn nieuwste boek “Meander” voor.
Deze voorstelling is gratis. Goed op tijd komen is de boodschap.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *