Marktleider na 30 jaar op pensioen

marktleider pensioen


Na 30 jaar dienst als marktleider was het op maandag 27 april de laatste dag dat Staf Marijnissen de wekelijkse markt van Brasschaat in goede banen leiden.
Al verschillende weken geleden was er door de marktkramers een “Petit comité” opgericht, die deze dag aan het voorbereiden waren, want dit moest voor hun marktleider een onvergetelijk afscheid worden.
En of ze in hun opzet zijn geslaagd. Reeds van ’s morgens waren ze in actie om de markt een feestelijk uitzicht te geven. De ganse markt werd versierd met vlaggen en op elk kraam prijkte een affiche met als tekst “Bedankt Staf”. Ook zijn auto die altijd op de markt achter een kraam geparkeerd staat werd ingepakt met keukenrol.
Om 13 uur was het hoogtepunt van de viering aangebroken, er werden plots partytafels bovengetoverd en verschenen glazen en natuurlijk de nodige flessen cava en fruitsap. Alle marktkramers kwamen naar de plaats van afspraak en de eigenlijke viering kon beginnen. Johan De Kimpe nam in naam van zijn collega’s het woord en overliep in een zeer gevatte toespraak  de loopbaan van de Staf als marktleider vanaf 1 mei 1985 tot op heden. Ook verwelkomde hij in zijn toespraak de nieuwe marktleider, Willy Elst, en hoopte op een verdere prettige samenwerking.
Er werden vanwege de markthandelaar van Brasschaat een flink bedrag aan aankoopbons voor de markt overhandigd en een prachtig fotoboek met een foto van alle markthandelaar in hun eigen kraam vergezeld met een eigen tekst waarin ze allemaal hun dankbaarheid voor hun marktleider neerschreven. Door de demonstreerdersbond werd een enorme ruiker bloemen en een grote doos pralines overhandigd. Ook de Burgemeester was in zijn toespraak vol lof over de periode van Staf Marijnissen als marktleider en als mens.
Na al de huldigingen werd het tijd om de  glazen  te vullen en te klinken op deze onvergetelijk afsluiten van een tijdperk van Staf als marktleider. Het was de Algemene markthandelaar verenging die de receptie aanboden.
MJ

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *