Mark Pannekoek koning 2017 bij Hoevense gansrijders


 

Op zondag 26 maart vertrokken 35 ruiters van  de Koninklijke Gansrijders Hoevenen aan hoeve Pauwels voor een lange dag vol gansrijdersplezier, met als hoofddoel de koningskroon en –mantel te bemachtigen en zo een deelname aan het keizerrijden op  2 april  op de markt in Hoevenen,  te verzilveren.
Onder een stralend weertje trok de gansrijderstoet met voorop uittredend koning 2016 Werner Wouters langs verschillende cafés, waarna ze terugkeerden naar Kerkstraat waar op hoeve Pauwels koning Werner werd uitgehaald.  Rond 13 uur vertrok de geel-groene bende terug om hun toer langs de bevriende cafés te beëindigen.  
Om 15 uur reden de eerste ruiters onder de galg. Omroeper Rudi Jansegers, snijmeester Gert Vervloet, doktoor Jan Remeysen en zijn verpleegsters An Pauwels en Katleen Nouten kweten zich weer voortreffelijk van hun taak. Het zou tot even na halfzeven duren eer de nieuwe koning was gekend. Naarmate de strijd heviger werd stroomde het marktplein vol met enthousiaste supporters. Toen Dave Matthysen om  halfzeven het net van de ganzenkop sleurde, steeg de spanning ten top. Nog vijf ruiters waagden hun kans maar het was tenslotte Mark Pannekoek die de titel van koning 2017 op zijn naam mag schrijven.
Mark Pannekoek is gehuwd met Els Struyf en woont in de Krommeweg te Berendrecht.  Mark is dokwerker aan de haven van Antwerpen. Zoontje Ward (12 j), Marks grootste fan, was dolenthousiast en werd mee op de schouders genomen. Mark is  50 jaar en reed voor de 32ste keer mee.  En het is hem eindelijk geluk, zijn vreugde was enorm. Marc was van plan om met het gansrijden te stoppen maar nu moet hij nog wel enkele jaartjes doorgaan.  En wie weet is de keizerskroon dit jaar ook voor hem!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder