Marijke Van Acker Belgisch Kampioene 100 m en 200 m

K-G-Sport-&-Masters-Trophy-07.09.2013-(63)
De G-sport bij Atletiekclub Kapellen (KAPE) is met een absolute knaller van start gegaan. Op het “Belgisch Kampioenschap voor Atleten met een Handicap” op zaterdag 7 september in Deinze lukte Marijke Van Acker (T44) een dubbelslag. Zij werd Belgisch kampioene op de 100 m en de 200 m.
KAPE heeft beslist om een samenwerking aan te gaan met Parantee VZW met het oog op een betere integratie van atleten met een handicap. Hiermee wil men ook personen met een handicap aanzetten tot bewegen en tot sportparticipatie binnen de atletiekclub. Voor deze G-werking werd gekozen voor een geïntegreerd model, waarbij de atleten met een handicap kunnen meedraaien binnen het volledige trainingsaanbod van de club.
Voor het eerst in de geschiedenis van de club, nam dan ook een G-atleet van KAPE deel aan een “Belgisch Kampioenschap”. En dat werd een absoluut succes. Marijke Van Acker klokte op de 100 m als 1ste af in een tijd van 19”46 en mocht daarmee een eerste Belgische kampioenstitel op haar palmares zetten. Later op de dag kwam ze ook nog aan de start van de 200 m. Hier finishte ze na 41”58, opnieuw goed voor de overwinning en een gouden (Belgische) medaille. Een prachtresultaat voor haar eerste deelname aan een kampioenschap.
Binnen de geïntegreerde G-werking van KAPE kunnen zowel atleten met een fysieke handicap als personen met een psychische handicap (bvb. lichte vormen van autisme), die het normale programma van de andere atleten – mits aangepaste aandacht – kunnen afwerken, terecht in de G-atletiek. De club richt zich hierbij zowel op jeugdige als volwassen atleten. Meer over de G-werking bij KAPE is te vinden op de website van de club: www.ackape.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *