Maria Disco neemt afscheid van haar Beierse kapel

Op zondag 30 oktober is de jaarlijkse Beierse middag van d’Ossekoppe uit Ossendrecht. Een middag die in het teken zal staan van het afscheid van onze “front lady” van deze mooie kapel. Samen met haar man Frans, neemt zij na vele jaren afscheid van haar kapel. De beschermvrouwe van de Ossekoppe heeft vele jaren aan het roer gestaan, en was naast contactpersoon, uitbaatster van het repetitielokaal, het gezicht van het orkest. In haar groene Beierse jurk, was zij altijd heel goed herkenbaar, en ook de grote inspirator achter de kapel.  Alle contacten met andere kapellen en de organisatie van de jaarlijkse evenementen werden door Maria verzorgd. We zullen Maria en Frans gaan missen, dat is duidelijk, volgens voorzitter Adri Sebrechts. Ook andere kapellen zullen moeten wennen aan het feit dat Maria er straks niet meer bij is, althans niet meer als de vrouw van de kapel, maar wellicht als toeschouwer.
Als blijk van waardering willen we zoveel mogelijk mensen mobiliseren om Maria en Frans het afscheid te geven dat zij verdienen. Dus noteer graag 30 oktober in uw agenda, kom naar de Harmoniezaal, en geniet van een gezellige middag. Laten we Maria een groots afscheid geven, want dat verdient ze.
Ook Jozef Mathessen, gedurende 23 jaar de dirigent van de kapel neemt afscheid. Tijdens het fruhshoppen hebben de Ossekoppe stil gestaan bij zijn afscheid. Op zondag 30 oktober is Jozef jammer genoeg niet aanwezig omdat hij met het nationaal orkest van België moet optreden.  Ook Jozef zal door de kapel danig gemist gaan worden.

De middag begint om 13.30 uur met een concert van de Ossekoppe zelf, waarna vervolgens Die Edelweis Buben, De Zuid Nederlandse Blaaskapel, De Verbroederde vrienden uit Olen, en de Alpenlanders de middag zullen vullen.
Aanvang is dus om 13.30 uur en de middag wordt om 19.30 uur afgesloten. We zien uw graag in de Harmoniezaal en geef Maria en Frans een mooi afscheid.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *