Marc Deelen fietste 10.000 euro bij mekaar voor Juliette

Marc Deelen (59), afkomstig uit Hoevenen, maar wonende in Stabroek, fietste verleden jaar tot in de Spaanse Pyreneeën, een gesponsorde solotocht van meer dan 3000 km.  Hij fietste dat bedrag bij elkaar voor leukemiepatiëntje Juliette uit Ekeren. Op donderdag 17 maart l.l. overhandigde hij de cheque van 10.101 euro aan Kristin Mattheeuws van het Kinderkankerfonds. De afsluitingsavond ging door in het cafetaria van de Sporthal, tevens de kantine van F.C. Patro Hoevenen, die voor de gelegenheid vol zat met sponsors en belangstellenden.
Marc is trainer van voetbalploeg de “Patriots” in Hoevenen. Toen hij vorig jaar vernam dat het enkele maanden oude dochtertje van één van zijn spelers leukemie had vond hij dat zo onrechtvaardig dat hij besloot een fietstocht te ondernemen en zich te laten sponsoren te voordele van het Kinderkankerfonds. Op zondag 2 mei 2010 vertrok hij voor zijn vijf weken durende tocht.
Dia’s van de reis
De aanwezigen konden die avond van 17 maart deze tocht volgen bij middel van dia’s die Marc zelf commentarieerde. Hij had het daarbij liever over de vriendelijkheid van de mensen die hij op zijn weg ontmoette, dan over de moeilijkheden die zo’n reis onvermijdelijk met zich meebrengt. De moedige fietser kon op veel dankbare reacties rekenen, niet in het minst van de ouders van de kleine Juliette die met hun twee dochtertjes ook aanwezig waren. Julietje is nu anderhalf jaar oud, meer dan een jaar vocht ze een keiharde strijd tegen “meneer Leukemie”. De kentering kwam er toen ze met succes een beenmergtransplantatie onderging met beenmerg van haar grotere zus. De peuter ziet er goed uit en haar ouders hebben weer vertrouwen in de toekomst. En Marc? Die droomt al van een nieuwe tocht, ditmaal naar Portugal en deze keer als vakantiebestemming.                                                                 L.V.R.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *