Malá Fatra presenteert jubileumconcert Slowaaks talent op het podium


De Vlaams-Slowaakse vriendenkring Malá Fatra organiseert al voor de tiende keer dit concert. Het feestelijke optreden vindt plaats op 18 september om 15.00 uur in Zaal Kadans in Wuustwezel. Malá Fatra is een samenwerking op muzikaal vlak tussen Essen en het Slowaakse Žilina.
Malá Fatra ontstond in de jaren ’80 uit een samenwerking tussen het zangkoor ‘Zing met Ons’ uit Essen, het kinderkoor ŽDZ Odborárik en het conservatoriumkoor uit het Slowaakse Žilina. Deze vriendschapsbanden hebben zich in de loop der jaren sterk ontwikkeld.
Zo ondertekenden de stad Žilina en de gemeente Essen een vriendschapsakkoord met intensieve en actieve culturele samenwerking. In het kader van de hechte stedenband biedt Malá Fatra Slowaakse musici jaarlijks de gelegenheid om hun virtuoos talent ook aan ons publiek te tonen.  
Klassieke en romantische melodieën
Dit jaar verwennen Slowaakse kunstenaars de Vlaamse muziekliefhebbers al voor de 10de keer. Na negen succesvolle optredens kijken we vol verwachting uit naar een nieuwe hoogstaande beleving van emotievolle, klassieke en romantische melodieën uit operettes en musicals. Uitvoerders zijn de sopranen Lenka Brázdilíková, Katarina Vovková en bariton Alexander Vovk, aan de piano Andrea Bálešová en Ivan Šiller en vanzelfsprekend de Vlaamse accordeonist Koen Walraevens.
Scala van Milaan
Enkele van deze muzikanten zijn afkomstig uit Žilina en hebben daar ook aan het Conservatorium gestudeerd. De schitterende carrière die sommigen van onze beschermelingen maakten, tot rollen in de Scala van Milaan toe, getuigt van het niveau van dit evenement. We hopen u op het concert te mogen begroeten zodat je kan meegenieten van dit grandioos jubileumconcert.
Ook dit 10de  concert geniet de bescherming van Ján Kuderjavý, ambassadeur van Slowakije in België, Gunnar Riebs, honorair Consul van Slowakije in Antwerpen, en de burgemeesters Gaston Van Tichelt (Essen), Jos Ansoms (Wuustwezel) en Lukas Jacobs (Kalmthout).
Praktische informatie
Waar?        Zaal Kadans, Wuustwezel
Wanneer?    Zondag 18 september 2011 om 15.00u
Kaarten?    Kassa: € 14
Voorverkoop: € 12
De plaatsen van de voorverkoop zijn:
Vrijetijdswinkel Gasthuishoeve (Dorpstraat 36, Wuustwezel)
Dali (Stationsstraat 22, Essen)
Louis Geysen (Achterstraat 12, Essen-Wildert)
Marcel Mous (Middenstraat 33, Essen-Wildert)
Ook kan je storten op het rekeningnummer BE54 7310 1679 3297 van Malá Fatra.
De kaarten krijg je thuisbezorgd of kan je afhalen aan de kassa op de dag van uitvoering. De voorverkoop loopt tot 14 september

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *