Magazijn Natuurwerk te Essen geopend

Natuurwerk opende vrijdag 3 juli officieel haar nieuwe locatie in Essen.
Natuurwerk verricht al 24 jaar duurzaam natuur- en landschapsbeheer. Het bevorderen van de biodiversiteit staat hierbij voorop, vanuit een ecologische visie en met een professionele omkadering. Overheden, bedrijven en particulieren kunnen bij Natuurwerk terecht voor de aanleg
van biodiverse belevingsnatuur en voor professionele oplossingen op maat om hun groengebieden ecologisch te beheren. Zo zijn oa maaiwerken, boomverzorging en -vellingen, bestrijden van invasieve exoten en processierupsen, snoeiwerken allerhande, houtkantbeheer, aanplantingen,
omvorming van groenzones tot (tijdelijke) natuur zijn een greep uit het dagdagelijkse takenpakket van een werknemer bij Natuurwerk.
Daarnaast is Natuurwerk ook op het vlak van tewerkstelling een duurzaam bedrijf: Natuurwerk biedt leer- en werkervaring aan iedereen die moeilijk aan een job geraakt in het reguliere arbeidscircuit.
Natuurwerk werkt hiervoor samen met de VDAB, OCMW’s, justitiehuizen en scholen uit de streek.
Naast de 4 magazijnen in Wortel, Retie, Houtvenne en Puurs, zal Natuurwerk dus nu ook ploegen uitsturen vanuit Essen. Er wordt gestart met 1 ploeg van 5 ervaren arbeiders, aangestuurd door een coördinator die zijn sporen heeft verdiend in Wortel. Bedoeling is om zo snel mogelijk deze kern te versterken met mensen vanuit de directe omgeving, om zo uit te groeien tot een ploeg van twintig personen.
Natuurwerk voert vandaag al behoorlijk wat werken uit in Essen en de nabije omgeving.
www.natuurwerk.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *