Ludieke kunsttentoonstelling rond het fenomeen "Fiets"

rvelo-sokkel-feb-014-(56)


Naar aanleiding van 35 jaar wijkkomitee Haezeldonck  in Kapellen organiseert deze wijk een creatieve – ludieke kunsttentoonstelling rond het fenomeen “Fiets”.  Deze open tentoonstelling loopt van 2 augustus 2014 tot 14 september 2014 en is vrij toegankelijk.
Alle wijkbewoners en eventueel kandidaat kunstenaars van buiten de wijk worden gevraagd een kunstwerk  met of rond een fiets (en), fietsonderdelen ….. te maken en deze creaties op te stellen in de voortuinen in de wijk.
Om er een schepje bovenop te doen zorgt de wijk, uiteraard met toelating van de gemeente, voor een symbolisch kunstwerk van het VELO.-.DROOM evenement op het pleintje aan de Petunialaan.
Het fundament werd deze week geplaatst. Op bijgaande foto’s zie je oa.  de kunstenaar René Kempenaerts dromen over het project, medewerkers die onder het kritisch oog van voorbijkomende vrouwen trachten verder te werken en rust na de arbeid bij het bord van 35 jaar met op de achtergrond de Haezelkraker,  het symbool van een vorig project.   Hoogstwaarschijnlijk wordt  op 15 maart het kunstwerk er bovenop geplaatst.
Dit beeld in Cortenstaal  wordt  de aandachtstrekker voor VELO.-.DROOM. Achteraf zal het, net zoals de kunstwerken van de vorige cultuurprojecten in deze wijk, een mooi en blijvend aandenken zijn.
De organisatoren zijn ook op zoek naar trouwfoto’s van (jonge) koppels die op hun trouwdag met de fiets op stap zijn geweest naar de kerk – het gemeentehuis – de feestzaal – op reis. Ben je één van deze koppels of ken je er één dat zijn medewerking wil verlenen neem dan contact op met René Cant  03 664 80 84 of rene.cant@telenet.be.
Natuurlijk is de organisatie ook  op zoek naar niet meer gebruikte fietsen,  zodat ze eventueel kunnen gebruikt worden in een kunstwerk, of dat je zelf als mogelijk kunstwerk omtovert en ter beschikking stelt.
Meer informatie rond de wijk en haar activiteiten vind je op  http://haezeldonck.weebly.com/

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *