Lucia Delcroix is kinderburgemeester 2020-2021

BRASSCHAAT – Lucia Delcroix is voor 1 jaar lang de nieuwe kinderburgemeester van Brasschaat. Donderdag 12 november legde de nieuwe kindergemeenteraad naar goede gewoonte haar eed af in handen van waarnemend burgemeester Philip Cools, schepen voor Jeugd Adinda Van Gerven en schepen voor Onderwijs Inez Ven.

Gezien de situatie vond deze kindergemeenteraad digitaal plaats.   “Het engagement van deze kinderen spreekt boekdelen, steeds tof om met hen samen te werken”, zegt waarnemend burgemeester Philip Cools.  
Dat corona onze jongeren treft weet iedereen Voor de Brasschaatse jeugddienst en het gemeentebestuur was het dan ook heel belangrijk dat de installatie van de nieuwe kindergemeenteraad niet werd uitgesteld.   “Inspraak en samenwerking met onze kinderen en jeugd is in deze tijd belangrijker dan ooit”, aldus de schepen.   Tijdens een digitale zitting werd de kindergemeenteraad 2020 – 2021 geïnstalleerd.
Ook de kinderburgemeester voor dit werkjaar werd gekozen. Met Lucia Delcroix krijgt onze gemeente voor het 3e jaar op rij een vrouwelijke kinderburgemeester van school Mater Dei Ploegsebaan.
Nieuw dit jaar is dat er ook 2 adjunct-burgemeesters worden aangeduid. Het zijn Felix Van De Weyer (Gibo Driehoek) en Lise Van der Auwera (Gilo Kaart).
“Het is belangrijk dat wij luisteren naar kinderen van alle Brasschaatse scholen. Het is voor ons ook leuk en leerzaam”, stelt schepen voor Onderwijs Inez

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *