Luchtschip van Bayer komt naar Hoevenen en Lillo

Een luchtschip van Bayer zal donderdag 8 augustus opstijgen van het vliegpleintje van Hoevenen. Aan boord van de gondel met vier stoelen, de Vlaamse minister-president Kris Peeters die een tocht zal maken boven het bedrijf in Lillo en boven de haven. Het vertrek vindt plaats om 18 u 30 maar het luchtschip zal al vroeger aanwezig zijn.
Bayer viert dit jaar, zoals we reeds eerder meldden, zijn 150-jarig bestaan. In het raam ervan werd een luchtschip gebouwd. Dat zal in de loop van 2013 vijf continenten en tal van steden zoals New York, Sydney, Tokyo, en Johannesburg aandoen.
Ook Antwerpen is uitgekozen als pionier in de haven met vandaag ongeveer 800 medewerkers op een totaal van 1647 in ons land.

De beheerraad in de gondel bij de voorstelling van het luchtschip in Duitsland. Donderdag wordt minister-president Peeters de eregast.
De beheerraad in de gondel bij de voorstelling van het luchtschip in Duitsland. Donderdag wordt minister-president Peeters de eregast.

Door concernvoorzitter Marijn Dekkers werden in maart (toen het luchtschip in Duitsland werd voorgesteld) al de cijfers van het jaar 2012 bekend gemaakt. De omzet steeg met 8,8% tot 39,760 miljard euro. De winst voor belastingen kwam uit op ongeveer 4 miljoen.
Ook voor Bayer België waren de cijfers in 2012 gunstig. De omzet van de verschillende afdelingen samen bedroeg 495 miljoen of een groei van 6%. De omzet van de verkoop van kunststoffen in België bedroeg 237 miljoen of een stijging van 12,2 procent.
Met een totale productiecapaciteit van om en bij één miljoen ton deed Antwerpen het 7 % beter dan in 2011. Polycarbonaat (Makrolon, de kunststof waarmee o.m. de koepel van het centraal Station van Antwerpen is bekleed) kende een stabiel jaar. Hetzelfde geldt voor de kunststofproducten aniline en nitrobenzeen. Polyether zag een productiestijging, dankzij de marktvraag naar polyurethaan-isolatiematerialen in de bouw. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *