Luc Peeraer voor 2e maal koning in EkerenBijna 1000 toeschouwers zagen hoe Luc Peeraer van de Lustige Gans Ekeren, op zondag 18 februari, de kop van het ganzenlijf sleurde en zo koning 2018 werd. Het was de 2de keer dat Luc de koningskroon mocht opzetten; hij deed dit al in 2014. Luc, 50j, is gehuwd met Gerda Verstringe en is fijnkost slager. Het was zijn 10de deelname.
De Lustige Gans Ekeren richtte het koningsrijden op het Kristus  Koningplein voor de 12de keer in. Zoals de traditie het wil, kregen de ruiters eerst een stevig ontbijt geserveerd. Daarna trokken zij naar café De Geesten waar de leden en sympathisanten aansloten. In stoet ging het verder door Ekeren. Rond 11.30 uur werd Koning 2017, Steven Moons, uitgehaald in de Driehoekstraat. Daar kon iedereen zich tegoed doen aan pekesstoemp met worst.
Vandaar uit ging het richting Kristus Koningplein waar om 15 uur de strijd losbarstte. Snijmeester Stefan De Proost en vorkmeester Mark Haverhals voerden hun taak prima uit, en dit onder toeziend oog van de jury: Frans Matthijssen, Johan Vinck en Bart Van Gheel.  De gevallen ruiters werden verzorgd door verpleegsters Nele Stuyck, Lotte Vranken en Sofie Vranken en doktoor ad interim Frank Jansen.
Vermelden wij nog dat Luc Peeraer samen met de laatste drie koningen Joppe Vranken, Sven Van Lommel en Steven Moons op 18 maart deelneemt aan het keizerschap in Berendrecht.
 
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *