Lopen op de Scheldedijk in LilloVrijdag 22 juni vond in Lillo de tweede loop van het loopcriterium van het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo plaats.
Dit jaar werd de loop georganiseerd door de Noordrunners uit Zandvliet. Zij namen de fakkel over van Lopersgroep Putte. “Aan het concept werd niets veranderd. De deelnemers hebben de keuze uit 2,5, 5, 7,5 of 10 km. Elke ronde heeft een afstand van 2,5 km en loopt door de straatjes van Lillo en over de Scheldedijk”, legt Ivo Verheyen voorzitter van de Noordrunners, uit.
Om 20 uur werd het startschot aan Yachtclub Scaldis gegeven. 65 lopers trokken zich op gang om het gezellige parcours af te leggen. De kinderen liepen mee met de volwassenen. De stevige wind zorgde ervoor dat op de dijk de lopers er flink moesten tegenaan beuken. Na afloop kreeg elke deelnemer nog een tas met allerlei gadgets en de medaille.
De volgende loop vindt plaats in Berendrecht op maandag 27 augustus. Deze stratenloop viert haar tiende verjaardag. Op de vooravond van de kermiskoers in Berendrecht kan u kiezen uit 5 of 10 kilometer door de straten rond de Solftplaats. De kinderen bijten om 18.30 uur de spits af met een eigen loopwedstrijd in 4 categorieën. Om 19.30 uur wordt het startschot gegeven voor de 5 en 10 kilometer. Inschrijven kan via http://www.bendrechtkoers.be/
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *