Loods Cubanatie wordt spil in transport hulpgoederen naar oorlogsgebied

Vanuit de loods van Cubanatie vertrekken de hulpgoederen richting Oekraïne

Regio – Al meer dan een maand oorlogsgruwel in Oekraïne! Mensen blijven gechoqueerd door de nietsontziende agressie van de Russische overheid. Overal in de wereld en ook in onze regio groeit en blijft de solidariteit met de slachtoffers van die oorlog. Hulpgoederen blijven nodig. Transport naar het door oorlog getroffen gebied is cruciaal.

Voor onze regio en ook voor andere delen in Vlaanderen groeit de loods van Cubanatie in de Abtsdreef uit tot de centrale hub om al die goederen naar Oekraïne te transporteren.  Deze week kwamen burgemeesters Rik Frans (Stabroek), Lukas Jacobs (Kalmthout) en Gaston Van Tichelt (Essen) op uitnodiging van Tom Van Goey kijken hoe het er in de loods aan toegaat.

Verschillende privé-initiatieven bundelden de voorbije weken hun krachten. Stabroekenaar Tom Van Goey heeft een groot landbouwbedrijf in centraal Oekraïne en verzorgt vanuit het polderdorp het transport van de hulpgoederen. Hij kan hierbij gebruik maken van zijn logistieke netwerk om alles veilig op de juiste plaatsen in Oekraïne te krijgen.

Tom Van Goey: “Dat deze oorlog mensen blijft bezig houden merken we elke dag. Hulpgoederen blijven toekomen. Ondertussen zijn er al vijf trucks vertrokken richting oorlogsgebied. De eerste is al terug om de volgende lading op te halen. We hebben ons werkterrein vanuit Nieuwmoer verlegd naar onze loodsen in de Abtsdreef. Van hieruit wordt alles gesorteerd en geladen. Het is van hieruit gemakkelijker te coördineren.”

“Vanaf deze week ondersteunen we ook dr. Patrick Bellings van vzw Oradea uit Lier met transport. Zo kunnen we vanuit Stabroek een derde plaats in Oekraïne bevoorraden. Financieel krijgen we heel wat steun en hebben we op drie weken tijd ongeveer 41.000 euro verzameld. Vooral bedrijven zijn erg vrijgevig. Met het geld kopen we basisgoederen en medisch materiaal”, aldus nog Tom Van Goey.  Ondertussen vertrekken er vanuit de Cubanatie ook hulpgoederen uit Waregem en Tielt-Winge.

Tom Van Goey: “Wat medische materialen betreft blijft er nood aan incontinentiemateriaal, voltarengel, reflex spray, hoestpastilles, imodium, motilium, maagzuurremmers flamazine en EHBO-kits. Ook droge voeding zoals pasta, conserven, rijst, confituur, thee, suiker, rozijnen, blikken soep, babyvoeding in poeder enz. zijn welkom en dat geldt ook voor batterijen AA en AAA.

Info: www.stabroekhelptoekraine.be, www.kalmthouthelptoekraine.be , www.essenhelptoekraine.be www.wuustwezelhelptoekraine.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder