Lokale Politie Schoten en Brasschaat breiden hun ANPR netwerk verder uit

Het ANPR-netwerk in de gemeente Schoten wordt uitgebreid met vier nieuwe palen. De Lokale Politie Schoten werkt hiervoor samen met buurzone Brasschaat.

Wat registreert een ANPR-camera?
Een ANPR-camera is een slimme camera die nummerplaten herkent van de voertuigen die de paal passeren. Ze worden bij de Lokale Politie Schoten vooral gebruikt voor verder onderzoek, de herkenning van gestolen of geseinde wagens en verkeersdoeleinden (bijvoorbeeld vervallen keuring en niet-verzekerd rijden).

Het ANPR project is permanent in ontwikkeling.
In 2015 werd de eerste ANPR-camera geïnstalleerd op de Horstebaan. Einde 2019  stonden er al zo’n 13 slimme camera’s verspreid over het Schotens grondgebied.  Nu wordt dit netwerk uitgebreid met vier extra camera’s. In samenwerking met Lokale Politie Brasschaat werd een ANPR-paal aangekocht op de Elshoutbaan De camera registreert zowel op het grondgebied van de gemeente Schoten als van de gemeente Brasschaat. De camera op de Elshoutbaan wordt dan ook gefinancierd door de beide gemeenten. Naast de camera op de Elshoutbaan, werden ook ANPR-camera’s geïnstalleerd op de Wijnegembaan, Victor Frislei en Schijnparklaan.

Deze camera’s zijn een belangrijk stukje van de puzzel om de veiligheid en leefbaarheid in de gemeente Schoten te waarborgen, elk stukje telt immers.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *