Lokaal bestuur Wuustwezel is Baanbrekende werkgever


Lokaal bestuur Wuustwezel mag zich een jaar lang Baanbrekende Werkgever ‘22 noemen. Na een intensief leertraject met de 230 medewerkers is deze titel een mooie bekroning. Na het installeren van een echte fietscultuur (extra stallingen, douches, maximale fietsvergoeding en dienstfietsen) werd dit jaar het thuiswerkbeleid geoptimaliseerd. “De coronacrisis heeft het proces versneld, maar we waren er eigenlijk al klaar voor”, zegt schepen voor personeel Sus Vissers (CD&V).

“Als lokaal bestuur maken we werk van duurzame oplossingen en een vernieuwende aanpak. In 2020 ondertekenden wij het charter voor Baanbrekende Werkgever en verankerden we de drie principes van Baanbrekende Werkgever als fundament in ons HR-beleid”, vervolgt schepen Vissers. Deze principes zijn: Minder onderweg, Slimmer en groener onderweg en Mensgericht hybride werken.

“Vorig jaar vertaalde zich dit onder andere in een nieuw thuiswerkbeleid waarbij een goede balans gezocht werd tussen telewerk en het werken op kantoor. Daarnaast versterkten we onze fietscultuur met extra fietsenstallingen, douches, een maximale fietsvergoeding en dienstfietsen. En volgend jaar maken we werk van fietsleasing”, besluit Sus Vissers.

“Uiteraard zijn we heel trots dat we ons in 2022 opnieuw een Baanbrekende Werkgever kunnen noemen!”, gaat burgemeester Wouters (CD&V) verder.  “Het voorbije jaar legden we met meer dan 230 medewerkers een intensief leertraject af om te leren en te groeien als Baanbrekende werkgever. De nieuwe erkenning onderstreept onze intentie om werk te blijven maken van een duurzaam en mensgericht beleid rond mobiliteit en hybride werken”.

De erkenning is een initiatief van Jobat, De Lijn en Antwerp Management School. Het charter Baanbrekende Werkgever biedt 174 organisaties een kader om het hybride werken en de nieuwe mobiliteit te verankeren in een beleid waarbij de medewerker centraal staat.  

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *