Lokaal bestuur Stabroek lanceert Stabroek Helpt: centraal platform voor hulp tijdens corona-crisis

We trachten de hulpvragen van inwoners van Stabroek te matchen met vrijwilligers die zich hiervoor hebben opgegeven. Zo hopen we voor zoveel mogelijk mensen iets te betekenen. In deze tijden is een warm gebaar veel waard.  

Hulpvraag 
De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben een grote impact op veel mensen maar zeker op kwetsbare groepen in onze samenleving. Oudere mensen en mensen met een verzwakte gezondheid mogen hun woning niet verlaten. Zij kunnen hulp gebruiken waar vrijwilligers aan willen en kunnen tegemoetkomen zonder daarbij een al te groot risico te nemen.  

Zij kunnen hun hulpvraag discreet stellen via een online webformulier, door telefonisch contact op te nemen met het onthaal op het nummer 03 568 80 80 of te mailen naar vrijwilligers@stabroek.be  

Onze sociale dienst zal ook met hun cliënten en gebruikers van de thuiszorgdiensten (minder mobiele centrale, poetsdienst,…) pro-actief contact opnemen om de hulpvraag in te schatten en toe te leiden naar dit platform.  

Vrijwilligers  

Iedereen kan iets betekenen van thuis uit voor anderen. Door tekeningen te maken, brieven of kaartjes te sturen of telefonisch contact te maken met iemand die daar nood aan heeft toon je je solidair.  
Mensen die in goede gezondheid verkeren, tussen de 16 en de 65 jaar zijn, geen ziektesymptomen vertonen, geen contact hadden met mensen die symptomen vertoonden of besmet zijn met het COVID-19 virus kunnen meer betekenen. Zij kunnen voor de meest kwetsbaren boodschappen doen, naar de apotheek of post gaan of de hond uitlaten.  

We willen niet dat onze vrijwilligers onnodige risico’s nemen en benadrukken dat zij bij hun inzet de voorzorgen in acht nemen: 

  • Algemene voorwaarden om besmetting te voorkomen opvolgen 
  • Afspraken met de hulpvrager telefonisch of via mail maken.  
  • Persoonlijk contact uitsluiten door boodschappen ed. Te overhandigen aan de voordeur en de woning niet te betreden.  

De vrijwilligers kunnen via de Vlaamse Overheid ook een gratis verzekering afsluiten voor burgerlijke aansprakelijkheid, rechtsbijstand en lichamelijke schade via www.vlaanderenvrijwilligt.be #vlaanderenhelpt  

 Matching 
Onze diensten zorgen achterliggend voor de juiste match tussen de hulpvrager en de vrijwilliger. Zij bezorgen hen de nodige contactgegevens voor de uitvoering van de vrijwillige taak. Door voor elkaar te zorgen geraken we door deze crisis. We moeten niet alleen het coronavirus verslaan maar ook de blijvende impact van deze crisis op kwetsbare doelgroepen zo laag mogelijk houden door er nu voor hen te zijn.  

Meer info over dit initiatief kan je vinden op www.stabroek.be/vrijwilligerswerk II  vrijwilligers@stabroek.Be II 03 210 11 04 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *