Bijna alle inwoners van het dorp samen op nieuwjaarsdrink


 
Voor veel gemeentebesturen zou het een financiële ramp zijn als ruim 90 procent van hun inwoners aanwezig zijn op de nieuwjaarsdrink voor de bevolking. In Lillo liggen de kaarten duidelijk anders. Het dorp telt 41 inwoners en daarvan klonken er 35 samen op het nieuwe jaar. Dat maakt van Lillo de drukst bijgewoonde nieuwjaarsreceptie van Vlaanderen en misschien wel van heel het land.
Miel Boriau, uitbater van de café Zeven Saeligheden in de Tolhuisstraat, stelde zijn zaak ter beschikking voor de nieuwjaarsdrink. “Bedoeling was om alle inwoners te verwelkomen maar dat is helaas niet gelukt” zegt Miel. “Diegenen die niet aanwezig zijn hebben allemaal een goede reden. Meestal is werken, ziekte of vakantie de oorzaak waarom ze vandaag niet mee vieren. Om de receptie te kunnen organiseren krijgen we van “Stadsmakers”, de opvolger van “Opsinjoren”, een budget van 350 euro. Dat we daar niet ver mee komen zal je zelf wel beseffen maar, maar met de hulp van verschillende inwoners, doen we ons best”. Het werd een gezellig samenzijn met als openingsdrankje een cava, een wijntje of fruitsap. Daarna volgden nog enkele hapjes en voor de liefhebbers was er koffie, pils of frisdrank, en natuurlijk een hartelijke babbel. Voor het eerst telt Lillo vier kinderen onder de leeftijd van 12 jaar en dat is lang geleden. Het jonge gezin Degryse-Raes, dat de bib van Pecher gekocht heeft kwam goedendag zeggen. Twee van de vier kinderen waren er bij.  Katty Luyckx deelde mee dat haar huis op de Havenmarkt verkocht is en dat zij met haar dochtertje Lotte (8)ten laatste in september zal verhuizen. We merkten ook een drietal vaste bewoners van de vroegere Scaldis op. Tijdens een toespraak van Mil Boriau kwam tot uiting dat hij de traditie van de nieuwjaarsviering wil verder zetten, die barones Pecher in gang had gestoken. Pecher verblijft nu in haar assistentiewoning in de Pieter van Hobokenstraat. Schepen Rudi Sempels beantwoordde de toespraak en wenste alle inwoners een gelukkig jaar.
“Eindelijk kunnen we, na een onderbreking van meer dan dertig jaar, opnieuw kinderen verwachten die Nieuwjaarke Zoete komen zingen” zegt Frieda Otten. Met haar 78 de oudste inwoner van Lillo.
 
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *