Lillo-Fort decor voor Havendag op 24 september

Zaterdag 24 september a.s. vormt Lillo-Fort het mooie en toepasselijke decor voor de Havendag, een initiatief van Scaldis Yacht Club Lillo, met de steun van Watererfgoed Vlaanderen. Alle activiteiten concentreren zich in de loods aan de haven in Lillo. Van 10 tot 16 uur kan iedereen er doorlopend proeven en meegenieten van de nautische sfeer in en om deze locatie.
Watererfgoed Vlaanderen levert enorme inspanningen om o.a. de stille getuigen van het maritieme verleden rond de Schelde te bewaren en zo mogelijk in eer te herstellen. Op dat vlak koestert de Stad Antwerpen ook grootse plannen. In het licht van dit alles zullen de deelnemers-standhouders aan de Havendag in Lillo zowel het verleden als de toekomst belichten.
Om het geïnteresseerde publiek te laten kennismaken met een waardevolle bron aan nautische informatie, verwelkomen de organisatoren onder meer:
Watererfgoed Vlaanderen vzw, Uitgeverij Pandora, De Steenschuit vzw, Red Star Line, STAB, Ruimschoots vzw, Scheepsmodellenclub Antwerpen, Save Askoy II, De Vrienden van het Nationaal Scheepvaartmuseum, de Scheldeschilders, New Belgica, de Zeescouts en het Scheepvaartmuseum Baasrode.
Kraampjes & workshops
Daarnaast is ook een 15-tal particuliere standhouders van de partij. Zij zullen hun nautisch materiaal en boeken uitstallen en aan de man brengen in verschillende kraampjes, en tevens workshops organiseren.
De organisatoren van de Havendag kunnen verder ook rekenen op de medewerking van Het Landhuis, het Poldermuseum en het Douanemuseum. In Het Landhuis loopt een tentoonstelling met werken van marineschilder Bob De Bruycker. In het clubhuis van Scaldis Yacht Club Lillo worden scheepsmodellen getoond die in de vorige eeuw op de Schelde hebben gevaren. Een bezoek aan Doel met de overzetdienst behoort eveneens tot de mogelijkheden.
Schepenloods
De schepenloods in Lillo wordt ter gelegenheid van de Havendag volledig aangekleed met doeken en zeilen, en er worden tafels ter beschikking gesteld. Bij mooi weer is er in elk geval uitbreiding van het evenement voorzien buiten de loods.
Particulieren die als standhouder wensen deel te nemen aan de Havendag in Lillo, kunnen zich hiervoor nog inschrijven via paularthurmarie@gmail.com of  0475 804 488. Zij betalen hiervoor 15 euro, te storten op het rekeningnummer 407-8061471-81 van Scaldis Yacht Club, Haven 2, 2040 Lillo-Antwerpen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *