Liam De Rechter Belgisch kampioen schoonspringen

Liam De Rechter Belgisch kampioen schoonspringen

BERENDRECHT/GENT – Voor salto’s en schroeven bij het schoonspringen moest je op zondag 19 november in het zwembad De Strop in Gent zijn. Daar werd de hele dag het Open Belgisch Kampioenschap schoonspringen gehouden. Zo’n vijftig deelnemers gaven het beste van zichzelf, zo ook Liam De Rechter uit Berendrecht. Hij behaalde de Belgische titel schoonspringen, dit zowel op de 1m als op de 3m plank.

Liam woont in Berendrecht en zijn trainingsbasis is Sportoase Groot Schijn te Deurne. Liam heeft al aan veel wedstrijden deelgenomen en heeft dan ook al een mooi palmares op zijn naam staan. Door de vele trainingen in het zwembad op de 1 meter-, 3 meterplank en toren van 5 meter behaalde hij hoge scores en mag zich rekenen tot de besten van de Benelux wat betreft het schoonspringen.

De wedstrijden startten zondag om 9 uur. De deelnemers van verschillende leeftijden, van tien jaar tot en met een vijftigplusser, voerden een aantal sprongen uit per categorie, waarna de jury een score gaf. Liam behaalde de Belgische titel schoonspringen, dit zowel op de 1m als op de 3m plank.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder