Lezing hkk het Zuidkwartier: door Els Jonkergouw: “Brabant ik heb U lief…”

Op zondag 29 januari a.s. om 09.45 uur bij Hotel Dekkers in Ossendrecht organiseert heemkundekring het Zuidkwartier haar 1e  lezing van dit jaar. Dit keer wordt de lezing gegeven door Els Jonkergouw met als titel: “Brabant ik heb U lief…”

Els Jonkergouw komt vertellen over het gewone leven in Brabant in de vorige eeuw. Hoe er werd getrouwd, kinderen opgevoed, gewerkt en gefeest. Ook het Rijke Roomse Leven komt aan de orde met aandacht voor heiligenverering, bedevaarten, communiefeesten, gebruiken, tradities en gewoonten.
Met een knipoog wordt er terug gekeken op het leven van weleer, nooit met scherpe kritiek. De verhalen die verteld worden, zijn geschikt voor een breed publiek. Jonge mensen horen iets over het leven van hun ouders en grootouders. Voor ouderen zijn de verhalen een feest van herkenning. De verhalen zijn deels door Els zelf geschreven of door derden aangereikt. Ze worden voorgedragen in het Brabants dialect waardoor de tekst authentiek en levendig wordt.
Het voegt iets echts Brabants toe.
Kortom een mooie gelegenheid om met een lach en een traan herinnerd te worden aan het verleden.

Heemkundekring het Zuidkwartier nodigt iedereen (dus óók niet-leden) van harte uit om naar deze lezing te komen. De toegang tot deze lezing is gratis.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *