Letterzetters in Moretusbos

PUTTE – Wie het Moretusbos via Putte inrijdt, heeft waarschijnlijk al gemerkt dat aan de linkerzijde veel bomen werden gerooid. Deze bomen werden aangetast door de letterzetter. De letterzetter is een schorskever van zo’n halve centimeter groot die zijn opmars maakt in Vlaanderen. De bomen sterven af vanaf het moment dat de larven de bast van de bomen hebben gerond. Om de opmars van de letterzetter tegen te houden is belangrijk dat de aangetaste bomen zo snel mogelijk worden verwijderd.
Het is de verantwoordelijkheid van de eigenaar om de verspreiding van de letterzetter tegen te gaan. Op vraag van Natuur en Bos startte de eigenaar met het kappen van de bomen.

Parking Ravenhof
Het perceel dat bestreden wordt tegen de letterzetter is binnenkort eigendom van de gemeente Stabroek. “Er is al lang sprake van uitbreiding van de parking aan het Ravenhof. In overleg met de eigenaar(s) konden wij het perceel van 6.181 m2 aankopen. De akte wordt binnen enkele maanden ondertekend”, zegt burgemeester Rik Frans. “We zouden nog graag een kleiner stuk bosgrond van 1.871 m2 aankopen, maar hierover moet nog onderhandeld worden”

Eens de aankoopakte is verleden zullen de nodige procedures (RUP) opgestart en goedgekeurd moeten worden alvorens de werkzaamheden kunnen starten.

“Als alles naar wens verloopt, hopen we eind van dit jaar, begin 2022 met de aanleg te kunnen starten. Hoeveel plaatsen er juist kunnen gecreëerd worden zal nog moeten bepaald worden. De parking zal goed verlicht worden en is gratis. Daarnaast wordt een degelijk verbindingspad naar het kasteel Ravenhof aangelegd. De parking voor het kasteel blijft bestaan en zal dienst doen voor minder mobiele bezoekers. De huidige parking zal terug natuurgebied/bos worden”, geeft Rik Frans mee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *